Waarom heeft een natuurdocumentaire muziek?

Wat is er mis met de "muziek" van de vogels, dat daar nog andere "muziek" doorheen moet?
Boven ooit welleens echte muziek gehoort in het oerwoud?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de mensen zo gewend zijn aan muziek dat het overal bij moet. Bang voor de stilte, in winkel op straat en ook op de tv. Je zou je eigen gedachtes eens gaan horen als er geen achtergrondgeluid is, dat is eng

Omdat het toch wel heel erg saai wordt zonder geluid. Het beetje geluid wat je hoort is te weinig om de hele docu te laten horen maar als het van toepassing is hoor je geen muziek.

Een natuurdocumentaires zonder muziek is saai om te zien. Op sommige momenten maakt de natuur nou eenmaal geen geluid en om geen minutenlange stiltes te hebben is het handig en mooi om dat te vullen met muziek.

Tegenwoordig moet alles leuk en snel en hip. Dus dat geldt ook voor natuurfilms. Het is natuurlijk een kwestie van smaak. Sommige mensen zijn bang dat het zonder muziek wel erg saai wordt, omdat mensen gewend zijn om overal muziek doorheen te horen. Voor mij hoeft het ook niet. Net als dramafilms of oorlogsfilms die 'opgeleukt' worden met dramatische muziek. Voor mij doet dat meer afbreuk aan het geheel dan dat het iets bijdraagt. Maar ja, nogmaals, dat is je eigen smaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100