Betaalt een tv zender geld aan een tv programma om het te kunnen uitzenden?

Of betaalt het tv programma geld aan de zender om uitgezonden te mogen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor... Als programmamaker ga je op pad bij de kanalen (televisiestations) om je programma te verkopen. Ook zijn hier speciale mediabeurzen voor waar je programma's kan kopen/verkopen. Zo zie je dat bepaalde programma's bij verschillende kanalen worden uitgezonden. (National Geographic zend zaken uit die je soms ook op Discovery Channel ziet). Wanneer programma's wat ouder zijn kunnen programma's aangeboden worden in een compleet pakket. Dat is de rede waarom je bijvoorbeeld series als the A-team elke keer maar herhaald zie worden terwijl andere oudere series NOOIT herhaald worden...

Volgens mij betalen de tv-programma's aan de zender (geen betrouwbare bron)

De zenders betalen geld aan progamma's. De progamma'szyn opgenomen enzo en diewillen daar geld ontvangen van de zender zodat die het kunnen uitzenden.

Een tv zender betaald geld aan bijvoorbeeld endemol om een programma uit te kunnen zenden. Ze halen dit geld weer terug door reclame uit te zenden (de commerciele omroepen).

Allebei is waar. Meestal koopt de zender programma's maar soms betaalt het programma (+ de bijbehorende reclame) om op de zender te mogen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100