Waarom wordt op tv bijna altijd de merken zoals ah of coca cola onherkenbaar gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je anders reclame voor die producten maakt.

Dat is niet altijd zo, bij de commerciele omroepen mag reclame gemaakt worden. Bij de publieke omroep mag dit niet zomaar, vandaar dat men dan de merken onzichtbaar maakt. Want in beeld brengen van een merk is reclame maken. Als je naar bv Goede Tijden kijkt zal je wel merk dingen in beeld zien, heel opvallend soms, dan drinken ineens alle acteurs een bepaald drankje, bv actimel, daar krijgt RTL dan weer geld voor van Actimel. Bij de publieke omroep mag dit niet, die worden oa betaald uit belasting geld. Daar is reclame alleen toegestaan in de reclame blokken.

Omdat reclame maken in programma's over het algemeen niet is toegestaan in Nederland. Zelfs zeggen dat je bij de HEMA werkt is soms niet eens toegestaan. Dit kan dan weer opgelost worden door als presentator te zeggen: Ah de concurrent van V&D en C&A (bijvoorbeeld).

anders is het sluipreclame, reclame waar niet voor betaald is, dat is verboden in nederland

Je mag alleen reclame maken als je ervoor betaald. en anders is het goedkoper om deze onherkenbaar te maken zo voorkom je ook hele hoge boetes. Maak je toch reclame (per ongeluk) dan moet je van een paar andere merken ook deze benoemen, ter voorkoming van oneerlijke concurrentie en de evt. boete.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100