Heeft de KRO een taboe doorbroken met het programma "Blootgewoon"?

Ik heb gisteren de eerste uitzending bekeken van dit programma en vond het eigenlijk wel leuk dat mensen die geen modellen zijn voor een goed doel uit de kleren gingen.Ze werden heel mooi gefotograveerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk wel. Maar wil je als publieke omroep overleven, zul je wat taboes overboord moeten gooien en iets van je identiteit prijs moeten geven. Het programma heeft wel verzet opgeroepen bij de organisatie Christenen voor de Waarheid. De organisatie vindt het programma 'zedeloos'. De organisatie is van mening dat de verseksualisering van de samenleving door het KRO-programma zal toenemen. Op de website van de actiegroep wordt gesteld dat "de waarden, normen en morele principes, die voortkomen uit Gods Woord, steeds openlijker worden afgewezen en vervangen door een 'vrijheid' die in werkelijkheid de maatschappij ontwricht en in het ongeluk stort." Ik denk dat het niet lang zal duren of ook de EO zal op die toer gaan.

Nee, sinds wanneer is bloot een taboe in Nederland? In de Bijbel eigenlijk ook niet want Adam en Eva worden toch ook afgebeeld met een blad op een strategische plaats?

Zou het taboe direct verbroken zijn; nee. Ik denk van niet. Ik denk echter wel degelijk dat ze er druk mee bezig zijn om dit te doen. Zo las ik laatst een artikeltje met dat het 'in' wordt om er iets voller uit te zien, en dat de anorexia slanke topmodellen weer wat minder mooi gevonden gaan worden. Daarnaast komen er steeds meer reclames op tv voor huidproducten en dergelijke, waarbij vollere modellen gebruikt worden. De mensen leren langzaam om zich niet te schamen voor hun eigen lichaam en deze (indien wenselijk) ook vol trots te kunnen laten zien op het strand en aan hun partner. Ja, nog even zo doorgaan en binnen een paar jaar zal het taboe zeker verbroken zijn.

Misschien is het voor de KRO een taboo die wordt doorbroken. Voor BNN zou dat niet het geval zijn. Belgie had vorig jaar een programma "de naaktkalender". Dit is dezelfde formule.

Niet echt taboedoorbrekend. Er zijn wel eerder blote mensen (ook niet-modellen) uit de kleren gegaan op tv. Ik moet wel zeggen dat ik de combinatie van de verhalen van die goede doelen (waarom ze het deden) en de schaamte om uit de kleren te gaan vond leiden tot interessante televisie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100