kijken veel Nederlanders naar Belgische zenders?

Ik zelf ben Belg, en heb gehoord dat vele nederlanders vaak naar Belgische zenders kijken, met name 'Eén' en 'Canvas'. Klopt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, ik toch wel regelmatig. Vooral de goede spelprogramma's zijn leuk. Canvascrack, De slimste mens ter wereld, de Tabel van Mendeljev en zo. Wel jammer dat dat vaak zo laat is. En Frida van Wijck is geweldig!

In mijn geval klopt t niet. En als ik kijk of keek was t vaak naar een NL programma (baantjer of vuurzee) of een film. Mn zoontje van 6 jaar kijkt nog wel eens naar ketnet. De commerciele netten ontvangen wij hier niet standaard. Ik denk dat jullie commerciele netten, net als bij ons, met meer vermaak zijn. En op de reguliere netten vind je meer informatieve en/of landelijke programma's, zoals bij ons.

Ja, daar ben ik er ook één van. De kennisquizzen op de Belgische zenders vind ik erg leuk om te zien. En op Canvas zijn vaak goede speelfilms. Het makkelijke van deze televisiezenders is natuurlijk dat wij de taal uitstekend kunnen verstaan, cq. de ondertiteling kunnen lezen. Wat dat betreft vind ik het zo krom dat wanneer er een Vlaamse serie op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden, en vice versa, dat er dan ondertiteling bij staat....

Bij kinderen is (en was bij mijzelf) ketnet erg populair.

Ik ben/ was dol op oa fc de kampioenen...

Ik kijk echt NOOIT naar de Belgische tv eigenlijk alleen naar Nederlands(talig)e zenders zoals ook Nat Geo en Discovery.

Ik keek regelmatig naar films op "de belg", want die werden niet ieder moment onderbroken door reclames.

Ik vind Panorama een zeer goed programma.. Ik persoonlijk kijk er regelmatig naar.

Ik kijk ook vaak naar Panorama. Het valt me altijd op dat er in Vlaamse tv-programma's een Nederlands wordt gesproken dat voor een heel erg groot gedeelte gelijk is aan het Nederlands dat ik (Nederlander) spreek. Maar als ik een Vlaming ontmoet wijkt zijn/haar taal vaak behoorlijk af van de mijne, veel meer dan de taal op de Vlaamse tv.

Ja, ik kijk ook vaak naar België één de Chriscollectie van (Chris van den Durpel) is erg grappig.

Ik kan ook maar twee Belgische zenders ontvangen,Canvas en een.Ik vind de Belgische Man Bijt Hond hilarisch en de detectives en late speelfilms goed,soms hebben jullie ook Masterchef,kijk ik ook altijd naar.Maar of er nou veel Nederlanders kijken?Ik denk eerder andersom.

Het is leuk op de belgische zenders naar een film te kijken zonder reclame.

Mijn kinderen kijken graag naar Ketnet en VTM Kazoom. Zelf kijk ik af en toe een film of een documentaire. Ik heb de Belgische zenders na de Nederlandse zenders ingesteld staan. Dus als er niets op de Nederlandse TV is, zap ik door naar de Belgische zenders. :)

men oma kijkt altijd blokker en vlaamse journaalen Toegevoegd na 1 minuut: kleine kinderen vinden ketnet wel leuk

Ik keek vroeger ketnet :)

Ik wel, op zaterdagavond altijd naar "Dieren in nesten" , verder naar quizzen, en het filmaanbod vind ik bij jullie beter dan bij ons.

ja, maar ze zoeken programma's uit, ik keek bijvoorbeeld altijd naar benidorm bastards totdat dat op nederlandse televisie kwam omdat dat het TV-aanbod verbreed terwijl ze nog steeds in de moerstaal spreken (met een accent)

Volgens mij valt het tegen hoeveel Nederlanders er écht kijken. Voordat RTL4 en dergelijke bestonden (dan zitten we eind jaren 80, begin jaren 90) stond de BRT op 4 en 5 bij de meesten; tegenwoordig zitten daar bij de meeste Nederlanders RTL4 en RTL5. Geen idee waar de Belg naar verplaatst is. Volgens mij kunnen de twee publieke, Vlaamse zenders wel in heel Nederland ontvangen worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100