Waarom worden stripfiguren voor kinderen altijd uit hun verband getrokken?

Serieus!! Nijntje heeft veelstegrote oren. En heb je de tanden van knabbel wel eens gezien?
Om nog maar niet te spreken over de voeten van Donald Duck en de neus van asterix.
En dan de barbiepop!!

Wat heeft het educatief gezien voor een waarde om kinderen constant verkeerde plaatjes te laten zien?

(Overigens, ik ben wel echt groot fan van nijntje met grote oren :-D )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Past in de belevingswereld van kinderen. Heb je wel eens een kindertekening gezien? De kenmerkende dingen van mensen worden vergroot. Mijn dochter tekende mij met een brede lach, van oor tot oor. Daar ben ik nog blij mee.

Het gaat om de herkenbaarheid. De stripfiguren zijn altijd een karikatuur, en een striptekenaar kan veel leukere dingen doen, veel grappiger situaties creeren dan als het allemaal natuurgetrouw zou zijn getekend.

Omdat stripfiguren nu eenmaal karikaturen van de werkelijkheid zijn en weinig tot geen educatieve waarde hebben, overigens zijn er natuurlijk zat strips waarbij de personages als hele gewone mensen getekend zijn.

het zijn ook strip boeken , boeken waar de fantasie is, een boek met gewone foto's zal niet lang de aandacht houden , kinderen onthouden de gezichten en figuren

Stripfiguren zijn karikaturen en door bepaalde kenmerken te accentueren zijn ze voor kleine(re) kinderen gemakkelijk herkenbaar. En ze moeten een aaibaar uiterlijk hebben. Bij de Barbie-pop vind ik het een ander verhaal, als een vrouw er in werkelijkheid ook zo uitzag, zou daar geen man van opgewonden raken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100