Is "Alleen op de wereld" van Hector Malot alleen in Nederland zo bekend?

Ik heb het gevoel dat in Nederland iedereen "Alleen op de wereld" van Hector Malot kent (met Rémi). Als ik het verhaal beschrijf aan mensen in Italië of Duitsland, heeft niemand er ooit van gehoord.

Klopt het dat dit verhaal alleen hier zo bekend is geraakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de juiste titel gebruikt (sans famille - en alle buitenlandse vertalingen daarvan) kennen mensen het geheid ; het is alleen in Nederland maar bekend onder de naam Alleen op de Wereld. Dat het hier nog zo bekend is, komt omdat de tekenfilmserie waarvan je een screenshot hebt geplaatst, bijna twee jaar (!!) gelopen heeft, en vrijwel iedereen tussen de 5 en de 15 keek er naar. (We hadden toen nog niet zo veel keus natuurlijk, en ook moeders vonden het leuk). En volgens mij is hij later ook nog eens helemaal herhaald. Als ik me niet vergis was het een van de eerste Anime_series op TV, met die grote ogen en veel, heel veel stilstaande beelden. Er was zelfs een aflevering in 3D, waar je overal brilletjes voor kon kopen. Ook waren er boeken en veel andere parafernalia van te krijgen. Blijkbaar is de commercie er hier goed op ingesprongen en is het hier goed in het culturele erfgoed blijven hangen. Vooral ook omdat 'Remi' voor iemand die zich gedraagt alsof hij alleen op de wereld is hier een gevleugeld begrip is geworden. Dat houdt het geheugen vers ;-)

Nee hoor, het boek is ook in Engeland (Without family) en Frankrijk (Sans Familie) zeker bekend (niet verwonderlijk, het is een frans schrijver). Ik heb het boek vroeger gelezen en als ik eerlijk ben, zou ik ook niet direct meer weten hoe het verhaal ging, dat zal voor die mensen misschien ook wel gelden.

Ik ben Belg en bij ons is het niet bekend. Een paar jaar geleden had ik de uitdrukking op vakantie gehoord (van Nederlanders). "Zelfs Remi heeft een hond." Toen heb ik voor het eerst over Remi gehoord.

In ieder geval zal het in Frankrijk bekender zijn dan bij ons want van oorsprong is het een frans boek (Sans Famille).

Dit boek is zowat overal bekend.

De animatie serie werd in Japan gemaakt, en was dus niet alleen in Europa populair, ook in Zuid Oost Azie en Zuid Amerika kent men dit verhaal.

Bronnen:
http://www.animenewsnetwork.com/encycloped...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100