Zijn turkse beren en mensen de enige zoogdieren die dansen? Of dansen er meer zoogdieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als vogels elkaar proberen te imponeren, het zgn. baltsen, wordt ook wel dansen genoemd. Het zijn soms ook prachtige dansen. Toegevoegd na 30 seconden: Sorry, je had het over zoogdieren, zie ik.

Ja de Flamingo's :-) Toegevoegd na 1 minuut: Oeps, volgens mij geen zoogdier maar kunnen wel mooi dansen.

Turkse beren 'dansen' niet. hoe je aan dit bizarre idee komt, wil ik me maar niet afvragen.... Beren leren 'dansen' door op een gloeiende plaat gezet te worden, en om hun voetzolen niet helemaal te verbranden, tillen ze afwisselend hun voeten op. Omdat ze op hun achterpoten kunnen staan, zullen ze dit doen om hun handzolen niet ook nog te verbranden. Met een ring door hun gevoelige neus, en een sjor aan het touw dat eraan vastzit, weet de beer, dat hij zijn poten weer gaat branden, dus hij begint, na een leerproces, zijn achterpoten alvast maar afwisselend op te tillen. Je 'dansende' beer.....

Wat denk je van paarden die getraind zijn voor de 'hoge school' dressuur? Die dansen ook! Honden kun je ook leren om te dansen, je ziet soms leuke demo`s ervan op tv met de bijpassende muziek. Kortom, van nature dansen ze niet zoals wij, maar door ze te dwingen ( beren) of spelenderwijze bij te brengen en voor een beloning is het voor vele zoogdieren mogelijk ze danspasjes bij te brengen. Wij bewegen automatisch op muziekritmes en echt dansen moeten wij ook leren, dieren die intelligent genoeg zijn om te beseffen dat ze eten krijgen bij bepaalde triggers, kan je dus ook laten 'dansen'.

Ik heb geen idee wat hij onder dansen verstaat maar elk dier zal dansen als je hem op een hete ondergrond zet, m.i. heeft dit meer met en van de gruwelijkste manieren van dierenmishandeling te maken dan met dansen. Als Ik zo`n onderwerp onder ogen krijg word ik onpasselijk en heel heel boos (natuurlijk niet op de vragensteller maar mensen die dit soort dingen met dieren doen.

De dolfijnen worden ook een soort van dans aangeleerd .

Nee, uit zichzelf dansen zoogdieren behalve mensen niet. Ze maken soms wel bewegingen, die mensen met filmtrucage herhalen en er vervolgens muziek onder zetten om je zo te laten denken dat het dansen is. Het is wel grappig om te zien, maar niet echt. Het enige dier wat ik weet dat van zichzelf dansende bewegingen maakt is de manakin. Een vogel die Michael Jackson inspireerde.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=T2Bsu4z9Y3k...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100