Waar gaat het lied Mister Blue (René Klijn) over?

Toegevoegd na 19 minuten:
Welke gedachten zit er achter de tekst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In mijn interpretatie is Mr Blue in het liedje de metafoor voor het voelen van verdriet. Een soort van depressieve stemming (engels: feeling blue). Rene Klein is zelf overleden aan de gevolgen van Aids. en heeft volgens mij in aanloop naar zijn dood dit liedje weer uitgebracht. Het gaat dus over het trieste gevoel in de wetenschap dat het leven gaat eindigen. En dat sterven iets is wat je alleen doet. Feeling lonely, eenzaam.

Mister Blue was een cover van Yazoo( toen Alison Moyet/Vince Clarke) de nederlandse vertaling vind je hier http://www.vertaalsongtekst.nl/vertaling/Rene-Klijn/Mr-blue-14453.html Toegevoegd na 4 minuten: http://www.youtube.com/watch?v=p0PajcuNeHM&feature=related hier een vrij recente live uitvoering van Alison Moyet

dat zou gaan over drugs. Mr Blue die er altijd is - de drugs die helemaal in je system gaan zitten en niet meer uit je hoofd weg te krijgen zijn. Verlangen, (schijn-)troost. No matter what you do. Daarnaast heb ik er zelf ook altijd een link in gezien naar 'feeling blue', gelijk het vorige antwoord.

Bronnen:
een muziekkenner in een muziekprogramma...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100