'Ze kwam binnen zonder kloppen' van de Dijk, waar gaat dit nummer eigenlijk over?

En wat gebeurde er eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Annswers; Die tekst gaat over een korte hevige ontmoeting tussen de zanger en een vrouw precies op een moment in zijn leven dat hij dat het hardste nodig had en die nooit meer geëvenaard is door soortgelijke ontmoetingen. Netjes verwoord, hè?

volgens mij betekent het dat ze totaal onverwachts in zijn leven kwam. Dat hij het niet zag aankomen

Volgens mij is de tekst alleen te rijmen als 'ze' een droom is. Normaal komt iemand niet onaangekondigd je leven binnenstappen om er dan ook al zonder woorden weer uit te stappen.

Frits Spits zegt De regels `Ze kwam binnen zonder kloppen / en ging weg zonder een woord' zijn inderdaad literatuur, omdat ze zoveel ruimte bieden aan de fantasie. (...) Dus het is voor iedereen eigen interpretatie. Ik houd het erop dat er onaangekondigd een wending werd gegeven aan zijn leven door een vrouwelijk persoon die zomaar in zijn leven kwam en daarna ook zomaar verdween. Hij wou dood en begraven maar daar maakte zij een einde aan. De straat is grijs de gracht beneveld binnen hou ik het niet uit dan denk ik steeds aan toen die avond ik schrik op van elk geluid ik hoor een deur open en dicht gaan ik hoor het kraken van een tree en al mijn hoop is op de deurknop maar die gaat niet naar benee Ze kwam binnen zonder kloppen Ze kwam binnen zonder kloppen ze kwam binnen ze kwam binnen ze kwam binnen zonder kloppen en ging weg zonder een woord ik was alleen en niet gelukkig ik brandde langzaam achteruit en iedere dag meer vraag dan antwoord een nieuwe krant, een oud geluid ik wou dood ik wou begraven met veel bloemen en bezoek en opeens stond zij daar voor me schopte haar schoenen in de hoek Ze kwam binnen zonder kloppen Ze kwam binnen zonder kloppen ze kwam binnen ze kwam binnen ze kwam binnen zonder kloppen en ging weg zonder een woord De avond valt in duizend stukken op de straten van de stad met bonzend hart als wichelroede zoek ik mijn verloren schat maar het leidt tot niets lood om oud ijzer welke deur ik ook probeer ze zijn dicht of ze gaan open maar nooit meer maar nooit meer maar nooit meer als die keer

Luister maar even. Je weet dan precies waar het over gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100