Is de muziek wereld van hip hop wel degelijk zo weldadig en crimineel of is dit alleen maar in amerika ?

Veel zie je op clips van die stereotype gangsters met dure kledij kettingen in limo met half naakt mooie dames... Steeds vraag ik me zo af is dat in het echt ook zo of is het puur de video om mensen te lokken.

Klinkt op zich stomme vraag maar er gebeuren gekkere dinges in muziekwereld.


Gebeuren deze dinges ook in het echt dat mensen zoveel macht en geld hebben dat ze al dit gewoon doen in het dagelijks leven? Dan is de macht wel zeer erg verdeelt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, absoluut niet. Er zijn geen speciale wetten voor hen. Wie de wet breekt gaat gewoon de bak in. Hun hebben wel betere (lees: duurdere) advocaten dan jij en ik maar that's it. Je hebt natuurlijk wel de mensen die er een kick van krijgen. Zoals de rapper DMX. Die steelt auto's voor de kick. De beste man komt op MTV crips met zijn idioot grote huis en wagenpark. Tupac droeg ook bijna altijd een pistool ter bescherming. Hij ging om met gasten waar mensen nog wel eens op willen schieten. Tja, dan is het wel handig als je terug kan schieten. Verder zijn ze vaak geen eigenaar van de sieraden. Ze staan vaak model voor de lijn of het merk. En verder praten die gasten over de dingen die ze willen doen ALS ze ze konden doen. Ja Rule (goed voor een paar miljoen cd's) is hierdoor bijvoorbeeld op de achtergrond geraakt. 50 cent is erachter gekomen dat hij als een rijkeluis jochie is geboren en nooit een "gangster" is geweest.

Er zijn rappers die zichzelf neerzetten als een 'gangster' en er zijn echte 'gangsters'. De rappers die zichzelf neerzetten als gangster imiteren vaak overdreven het leven van een echt bendelid in hun clips. Maar, je hebt wel degelijk rappers die echt leefden van drugshandel en het bendeleven. (vb: 2pac) Deze hadden veel macht en aanzien in de wereld van gangsters en rappers. Veel van deze rappers zijn rijk geworden van de handel van drugs tussen bendes en het verkopen van muziekplaten. Een combinatie van hun oude leven als gangster, en het nieuwe leven als rijke rapper zie je vaak terug in deze clips, met een invloed van rijkdom (auto's, huizen en vrouwen) en het invloed van bendes. ( Straten, kleding, gedrag, teksten).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100