Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Keith Moon (de drummer van The Who) hoorde dat Jimmy Page een band aan vormen was en voorspelde dat "the band would go down like a lead balloon". Dat is engelse uitdrukking om aan te geven dat iets flopt.(http://www.phrases.org.uk/meanings/lead-balloon.html)

John Entwistle (de bassist van The Who) reageerde hierop met "more like a lead zeppelin." Jimmy Page vond dat geen slecht idee als naam en is er mee naar zijn manager, Peter Grant, gestapt. Die was het er mee eens maar heeft de spelling aangepast naar "led", zodat het overal hetzelfde zou worden uitgesproken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ixnap die min niet. Ik kan de uitleg niet verifiëren, maar het is een aannemelijk antwoord op een vraag waar ik >40 jaar mee zit. Hiro een +.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
bedankt voor het antwoordt

Andere antwoorden (1)

Led Zeppelin is, genoemd naar Keith Moon's manier om een slecht optreden te beschrijven (Goin' down like a lead zeppelin)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding