Waarom draaien commerciële radio stations constant dezelfde muziek???

Toegevoegd na 8 minuten:
Kennelijk.
Gelukkig hebben we tegenwoordig internet en is het vrij makkelijk om aan duizenden nummers te komen zonder DJ en reclame.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heet in radiotermen een 'format'. Alle radiostations hebben dure software in gebruik die de muziek uitzoekt. Je vertelt de software hoe vaak een plaat gedraaid mag worden en dan kijk je wat de luistercijfers doen. Dus: omdat de luisteraars het zo willen...

Niet alle commerciële zenders doen dit. Zo zegt Simone FM, commerciële zender in de 3 noordelijke provincies slechts 1 maal per dag het nummer te draaien. En sommige zenders, zoals Veronica draaien alleen muziek uit de jaren '80 e '90, daardoor word bijv. het "assortiment" van bekende nummers uit die jaren al beperkter, en moeten ze deze nummers vaker draaien.

Omdat die nummers verkocht moeten worden. Daar zijn afspraken over en daar wordt voor betaald. En het is nu eenmaal zo dat een nummer populairder wordt naarmate het meer gehoord wordt.

Om het er lekker in te kunnen stampen, zodanig dat mensen gaan denken dat ze het leuk vinden, omdat ze iets herkennen. (geluiden en gestamp). En dan gaan ze het kopen. Het zijn commerciele zenders, meestal voor de massa.

Meestal zijn de radio stations gelinkt aan platen labels.En ja die artiesten moeten gedraaid worden,anders einde station.Gelukkig zijn er stations die onafhankelijk zijn van de muziek industrie.Ik zou zeggen:zoek op het internet naar stations die jou muziek voorkeur hebben.Er zijn er genoeg.Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100