Wat betekend 'waka waka' ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waka Waka bestaat wel degelijk. Het betekent, 'rennen', 'rennen'. 'Kom op', Springen. er zijn meerdere vertalingen voor.

waka waka betekent in het nederlands ook gewoon waka waka

ik heb het opgezocht en vertaald waka waka betekent waka waka

Waka waka betekent volgens Google niks. Maar het zal wel iets te maken hebben met "This time for Africa", wat er altijd bijstaat in de titel.

Dat is het geluid dat Pacman maakt als hij bezig is in zijn doolhof... Toegevoegd na 20 minuten: En nu met bronvermelding... Shakira is gewoon een jatterd net zoals alle popsterren. :P

Bronnen:
http://www.urbandictionary.com/define.php?...

Waka waka bestaat niet, Shakira heeft weer een nieuwe taal uitgevonden ;-b

Waka waka kwam net is in het lied van Shakira ook voor in Zamina een hit uit 1986. Daar betekende waka waka uit het Kameroense pidgin (bepaalde taal daar) wandelen, lopen of marcheren. Dus in het liedje van Shakira denk ik dat dit hetzelfde betekent. Dus lopen of wandelen voor Afrika.

in het surinaams is dat"" loop"" Toegevoegd na 2 minuten: of lopen

"Waka waka" komt uit het Swahili. Het betekent: fel schijnen, goed branden. Het is een aanmoedigingskreet, die oorspronkelijk geroepen werd bij brand (zoals wij roepen: brand, brand!). De Swahili sprekende Afrikanen roepen het naar iemand die in z'n luie stoel ligt en voor wie het tijd wordt om de handen uit de mouwen te steken.

Bronnen:
http://www.congoforum.be/upldocs/Boyoma%20...

het betekend straal,uitblinken,excelleren

Bronnen:
http://welingelichtekringen.nl/woordenboek...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100