hoe kan je de beat vinden van een liedje?

stel je voor je luistert/kijkt een bepaald liedje of video, hoe kan je erachter komen welke beat er wordt gebruikt en deze als instrumental luisteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb er zelf ook een lange tijd over gedaan om dit uit te vogelen, voor mij heeft geholpen om mee te tikken op het moment dat je bijv de bass hoort. Dit zelfde ritme komt steeds terug in het hele lied. Dus als je blijft meetikken op hetzelfde tempo zou je de beat als het waren moeten vinden. Geen idee of dit kan helpen, ook leer je bij dans de beat vinden.

De beat in een liedje vind je niet, die voel je aan. Je hoofd knikt mee, je voeten bewegen met een bepaalde regelmaat (ritme) mee met de onderliggende beat. Meestal wordt die aangegeven door de drums, rhytm guitar of bas. Je zou kunnen beginnen met bepaalde software zoals Traktor of Virtual dj. die overigens ook gratis te downloaden is; https://virtual-dj.en.uptodown.com/windows Op Google zijn hiervan genoeg sites te vinden maar deze gaf aan veilig te zijn. Ben je niet zo goed in het Engels dan moet je even verder speuren naar een Nederl. versie. Software heeft het voordeel dat je door de waveform een 'plaatje van de beats' kunt zien. Je kunt zo leren ze te herkennen en ook op elkaar te zetten zodat ze gelijk lopen. Ook door de beatcounter kan je precies te weten komen hoeveel beats er in een nummer zitten. Wil je leren beatmixen dan kan je het makkelijkst beginnen met dance/ clubhouse/ top40 house....dat zit allemaal rond de 128 bpm.

Ik denk dat deze persoon met 'beat' gewoon de muziek bedoelt en niet het ritme. Mocht je interesse hebben dan zou ik alles wat je instrumentaal wil hebben exact na kunnen produceren. Dan heb je de instrumentale orkestband.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100