Waarom luisteren Christenen naar hun eigen popmuziek ?

Van artiesten waar wij ( de meesten van ons ) nog nooit van gehoord hebben , die bij hen wereldsterren kunnen zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat dit waarschijnlijk christelijke nummers zijn die zingen over het geloof. Dat is mooi en als jij iets meemaakt en daar word over gezongen vind jij het waarschijnlijk ook mooi! Ben zelf ook christen maar vind christelijke popmuziek wel mooi maar dat draai ik niet zomaar even, eerder gewoon de top 100 enz.

Omdat ze alleen willen luisteren naar liederen waar Het Woord in wordt verkondigd. En als je dat 'popmuziek' wilt noemen dan mag dat, maar ik heb daar mijn gedachten over.

Het is herkenning!! Daarom vinden ze het mooi!

Waarschijnlijk omdat ze dat mooi vinden en omdat er een verkondiging in zit die ze waarderen. Ze (we) luisteren echter ook naar 'gewone' popmuziek, ik draai ook rustig Metallica en Shakira etc. Maar ik denk dat jouw stelling voor meerdere muzieksoorten op gaat, in bijvoorbeeld de countryscene heb je ook artiesten die binnen de countrymuziek helemaal 'hot' zijn en waar de rest van de wereld nog nooit van gehoord heeft. Kortom, waar je interesse ligt daar weet je veel van, iets wat buiten je interessegebied ligt weet je minder van.

Ik ben ook Christen, en luister naar alle soorten muziek. Alleen niet naar black metal, omdat het me niet aanstaat. En wat is er raar aan naar "eigen" muziek luisteren? Rasta's luisteren ook naar Reggae, en Marco Bakker draait ook vast wel zijn eigen cd'tjes en van collega klassiekers! Ieder zijn smaak, daar zijn Christenen geen uitzondering op.

Christenen luisteren graag naar praisemuziek, omdat zij zich daar in kunnen spiegelen. Hoewel ik Christen ben, houd ik van Era, Enigma, en Enya.

Ik ben geen Christen, dus kan niet voor hen antwoorden, maar wat ik me kan voorstellen is dat het fijn is om teksten te horen over onderwerpen die jij interessant vindt, en geen teksten te hoeven horen die botsen met hoe jij in het leven staat. Van die Christelijke rock bijvoorbeeld, kan ik me heel goed voorstellen. Rock en metal is gewoon hartstikke lekkere muziek, lekker energiek. Maar de teksten zijn regelmatig zeer agressief en negatief, en ik kan me voorstellen dat veel mensen dat niet fijn vinden om aan te moeten horen, terwijl ze de muziek zelf wel lekker vinden. Of mensen die lekker mee willen zingen/schreeuwen met de muziek, maar dan wel teksten willen schreeuwen waar zij achter staan, en niet dingen die totaal botsen met waar zij in geloven. En bij zo'n Christian Rock band vind je dat dan, wel de lekkere geluiden, niet de vervelende teksten.

Waarom luisteren natuurliefhebbers naar dolfijnen op cd? En dan nog iets: ken je Frank Zappa? Ja: ok, dan weet je dat hij een oncatagorisable artiest is die een omslag in de muziekwereld heeft betekend (o.a. in waarschuwingsstickers 'explicit lyrics' en dergelijke) Nee: maakt niet uit, er zijn maar heel weinig mensen die Frank Zappa kennen Nouja, mijn punt is: natuurlijk luisteren (veel) Christenen naar een muziekstijl die bij hun geloof past. En wereldsterdom is enorm subjectief. Het idee om bij een 'wij' te horen wat betreft muzikale kennis gruwt mij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100