Waar kun je muziek zoeken op instrument bezetting?

Mijn kinderen maken muziek. Soms spelen ze samen met muzikale vriendjes of vriendinnetjes. En dan komt telkens weer die vraag: "Pappa, weet jij muziek voor deze bezetting", bv laatst, iets voor altsax, piano en gitaar.

Bestaat er zoiets als een zoekwebsite waarmee je bij wijze van spreken voor een 25-tal instrumenten vink-boxjes hebt zodat je alleen muziek krijgt met aangevinkte instrumenten.

Helemaal mooi zou zijn als die site meteen bladmuziek voor de betrokken instrumenten aanbiedt, maar ik zou al tevreden zijn als ik weet welke muziek nummers/stukken met gegeven bezetting origineel werden gespeeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Jet Ik heb goede ervaring met Musescore, dat is een soort muziekschrijfprogramma (ook in het Nederlands). Hierin kun je zelf muziekstukken schrijven, maar ook hebben ze een soort muziekdeelprogramma. Hierin kun je diverse muziekstukken opzoeken. De exacte instrumenten wordt vaak lastig maar er zijn wel meerstemmige stukken. Ook kun je eenvoudig de stukken transponeren naar een andere stemming en/of sleutel. Een andere zoeksite is Freescores. Deze stukken kun je eventueel ook inladen in Musescore en zo transponeren.

Bronnen:
http://www.free-scores.com/index_uk.php3
https://musescore.org/nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100