Waar kun je, eventueel tegen betaling, piano spelen op een piano?

Zijn er soort van plekken waar je tegen betaling op een piano kunt spelen? Dus niet huren om zelf in je huis neer te zetten, maar gewoon op locatie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op een conservatorium of muziekschool kun je soms de instrumenten die daar staan bespelen tegen een vergoeding. Per plaats kunnen de regels nogal verschillen dus kan het de moeite waard zijn om ook in omliggende plaatsen te informeren. In het kader van muziekles nemen is het natuurlijk logisch dat je op het instrument speelt. Heel wat studenten en personen die conservatorium of muziekschool doen zijn klein behuisd of kunnen thuis niet even een piano neerzetten; dus die spelen inderdaad in de ruimten van muziekschool of conservatorium. Denk ook eens over een pianoleraar. Voor al deze manieren van spelen gelden er meestal wel vaste tijden. Er zijn echter veel cafe' s en dergelijke waar je op de piano kunt spelen; voorwaarde is dan wel dat je geen echte beginneling bent; kun je al iets aardigs spelen dan ben je op veel plaatsen welkom.

In de meeste muziekscholen kan je een pianostudio huren.

Nog tot 20 september in Gent: Binnenkort is het opnieuw 123-Piano in de stad. Tijdens 123-Piano staan er op 8 verschillende locaties, waaronder de stadshal en Gent Sint Pietersstation, piano's waar iedereen mag op spelen. Je kan dus gerust zelf eens komen spelen of je kan luisteren naar andere mensen die piano spelen.

Bronnen:
https://stad.gent/kinderen/vlieg-er-eens-u...

Op steeds meer NS stations kun je gratis op een piano of zelfs een echte vleugel spelen. In Amsterdam, Groningen, Breda, Nijmegen, Arnhem, Utrecht, Den Haag en Maastricht. Dus als je in of in de buurt van één van deze steden woont kun je vanmiddag nog aan de slag. Natuurlijk leuker als je het al een beetje kunt (vooral voor de omstanders), maar als het niet de moeite waard is blijven omstanders vanzelf niet luisteren en lopen hard door.

Bronnen:
http://www.muziekwerkt.nl/nieuws/pianospel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100