Wie kan mij een opsomming geven van alle muziekstijlen/genres? Liefst met uitleg.

Graag ook het verschil tussen bijv. dance, trance en house en andere op elkaar lijkende genres.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dance is een verzamelnaam voor alle soorten elektronische dansmuziek. Het belangrijkste kenmerk is dat de muziek grotendeels gemaakt is met elektronische muziekinstrumenten en meestal niet live gespeeld kan worden. House is een stroming in de popmuziek die vanaf het einde van de jaren 1980 het dominante genre in de elektronische dansmuziek werd. House is snel (vanaf 120 beats per minute) en wordt gedomineerd door elektronische instrumenten. De rest mag je zelf uitzoeken op deze pagina: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_muziekstijlen Oh en als je het nog niet wist: over de roodgedrukte stijlen is verder geen informatie, maar alles in het blauw kan je verder bekijken. Trashmetal (of thrashmetal) is een muziekstroming die een combinatie is van heavy metal en Punk en vaak sneller en agressiever wordt gespeeld. Deze stroming is begin jaren 80 ontstaan. De centra van de trashmetal lagen in de Bay Area, San Francisco en in Duitsland.

Dit is wel een heel algemene vraag. Een opsomming geven is niet handig, want alleen al op wikipedia zijn er 173 beschreven Een groot aantal stijlen kan je vinden op wikipedia via de categorie optie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Muziekgenre Dance is een verzamelnaam voor alle soorten elektronische dansmuziek. Trance (Engelse uitspraak: trɑːns) is een subgenre van dance waarin de nadruk op de melodie, de opbouw en de euforische/spacey sfeer ligt. House is een stroming in de popmuziek die vanaf het einde van de jaren 1980 het dominante genre in de elektronische dansmuziek werd. House is snel (vanaf 120 beats per minute) en wordt gedomineerd door elektronische instrumenten. Er op lijkende stijlen zijn vaak cross-overs, zeg maar mixen. Toegevoegd na 2 minuten: Wat het onderverdelen in stijlen erg lastig maakt is dat sommige zijn ontstaan in een specifieke periode (dus tijdgerelateerd), sommige zijn gerelateerd aan een bepaald gebruik van instrumenten. Andere zijn weer gerelateerd aan ritmes etc.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dance
http://www.scholieren.com/werkstukken/14576

Wat denk je dat de mensheid de laatste 5000 jaar heeft gedaan? waarvan zeg maar, 1500 jaar gedocumenteerd. Deze vraag is te veelomvattend om er een antwoord op te geven. Je zult zelf enige studie moeten verrichten om een beetje een idee te krijgen van stijlperiodes etc. Omdat je het over dance, trance etc. allemaal zaken waar ik nooit van heb gehoord, dan zal je wel bedoelen de laatste tien jaar. Voor mij is het allemaal herrie, maar aan dat antwoord zul je niet veel hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100