Mag je buiten huis drummen?

Aangezien het weer mooi weer begint te worden en ik nogal een grote achtertuin heb dus de vraag, Mag ik buiten huis drummen? In mijn achtertuin bedoel ik dan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag zolang je maar geen geluidshinder veroorzaakt. Of je drummen geluidshinder is afhankelijke van de gevoeligheid van de buren. Lees even de bronnen dat zal je een idee geven waar je aan moet denken. Bedenk wel overleg met de buren vooraf kan veel ellende voorkomen.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/wonen/20744-...
http://www.rechtdoor.nl/kennis/particulier...

Ja, maar je moet op twee dingen letten. Ten eerste: wat hij zei^^. Zorg ervoor dat je je omgeving niet te veel lastig valt. Ik heb zelf een soort van rubberen matjes om op de drums te leggen, waardoor het geluid niet te hard is. Op bekkens en om de "stok" van je basedrum kun je een doek leggen/binden. Verder kun je met je buren vaste tijden afspreken. Dat is een mooi bruggetje naar het tweede waar je op moet letten: nachtrust. Na 23 uur mag je geen harde geluiden maken volgens de wet, al denk ik niet dat het een goed idee is om de kinderen van de buren die morgen weer naarschool moeten om tien uur nog wakker te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100