Ik heb een digitale piano en mijn pedaal werkt andersom, hoe zorg ik ervoor dat die normaal werkt?

Ik heb een digitale piano:
Technics SX P30 Digital Piano.

En als ik de pedaal hierop aansluit, doet de pedaal het alleen als ik de pedaal niet indruk. Als ik het wel indruk dan speel je zonder pedaal, als ik het niet indruk dan klinkt het wel als een ingedrukt pedaal.

Hoe los ik dit op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Of het bij jouw piano ook zo werkt weet ik niet, maar ik heb achter of onder het pedaal van mijn keyboard een schakelaartje zitten. Als ik die omzet dan werkt hij omgekeerd. (pedaal los aangeschaft). Bij mijn oude keyboard kon ik de functie omschakelen door m'n keyboard aan te zetten terwijl ik het pedaal ingetrapt had. Als ik dan het stekkertje van het pedaal eruit trok en terugdeed, was de functie weer normaal.

Vaak werkt het ook zo, een pedaal dat aangesloten zit tijdens het aanzetten van de piano werkt als "Booster". Als je het pedaal pas ná aanzetten aansluit werkt hij als "Demper"

Bij mijn piano is het zo dat als je het pedaal ingedrukt houdt tijdens het aanzetten van de piano, hij werkt als demper. Als ik van het pedaal afblijf tijdens het aanzetten van de piano, en hem dus niet ingedrukt houd, werkt hij weer normaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100