Waar gaat het nummer He Ain't Heavy, He's my Brother van Neil Diamond over?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In 1924 was een een tijdschrift dat 'Kiwanis Magazine' heette. Roe Fulkerson publiceerde daarin een column imet de titel "He Ain't Heavy, He's My Brother". Later in 1941 verscheen een tekening in de Louis Allis Messenger onder de zelfde naam. Eén van de twee moet de oorsprong zijn geweest. Toegevoegd na 4 minuten: Er gaat nog een ander verhaal over de oorsprong: Een foto over de oorlog in Vietnam. Van een GI die een Vietnamese man mee torst op zijn rug. Een journalist vroeg of ie al ver had gelopen met zo een zware last. De soldaat zou geglimlacht hebben in de camera en de historische woorden "He ain't heavy, he's my brother." uitgesproken hebben.

Ik dacht altijd de oorlog in Vietnam, maar volgens de Wikipedia is de titel afgeleid van een artikel in een blad van de Kiwani's (een liefdadigheidsvereniging) over het werk in een tehuis voor jongens. En de Hollies waren net iets eerder met het nummer dan Neil Diamond.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/He_Ain't_Heav...

He ain't Heavy heb ik ooit als tekst op een tattoo gezien en dat ging over een man die een broer had welke gehandicapt was en bij alles geholpen moest worden. De broer deed dit met liefde vandaar de tekst: He ain't heavy, he's my brother. Hij is geen last (zwaar), hij is mijn broer! Ik neem aan dat dit er ook mee te maken kan hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100