Is er een verband tussen makkelijk een melodie kunnen meefluiten en aanleg hebben om een muziekinstrument te kunnen spelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er hoeft geen verband te zijn tussen het meefluiten van een melodie en aanleg om een instrument te bespelen. Meefluiten is wat anders dan het zelfstandig fluiten van een melodie zonder begeleiding. Als je dat kan heb je ook een goed innerlijk muzikaal gehoor. Maar als je gevoel hebt voor melodie zou ik zeggen: probeer het! Je moet eerst de hobbel van de techniek nemen, voordat je vrij met een instrument kunt doen wat je wilt. En dan is een goed muzikaal gehoor wel erg prettig. Je bent dan minder gebonden aan de bladmuziek. Toch spelen zat mensen een muziekinstrument zonder zo'n muzikaal gehoor. Dus zonder het meefluiten van een melodie kun je ook heel redelijk met muziekinstrumenten overweg. Om je alvast te helpen oefenen, klik de link in de bron voor een 'melodie voor gevorderden'. Succes en veel plezier gewenst!

Werkt zeker in je voordeel. Als jij een instrument leert beheersen kun je daar je muziekaliteit op botvieren.

Dan ben je in iedergeval niet a-musicaal, dus enige aanleg voor muziek is wel aanwezig, wat voor het bespelen van een instrument wel nodig is. Gewoon gaan proberen, muziek maken is heerlijk

Een muziekinstrument leren bespelen is, naast het hebben van muzikaal gehoor, ook heel veel oefenen. Natuurlijk heb je natuurtalenten, maar ook die moeten oefenen. Als je makkelijk een melodie kunt fluiten wil dat zeggen dat je een goed toongehoor hebt, dat je weet waar een toon ongeveer zit, en dat maakt het wel makkelijker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100