Bestaat er een softwareprogramma waarmee je een mp3 kan afspelen en bepaalde instrumenten kan wegdraaien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat kan niet. Een mp3 bevat geen verschillende sporen. Er zijn wel programma's waarmee je bepaalde frequenties kunt wegfilteren, maar dat werkt nooit helemaal goed. Je zult dus een bestandsformaat moeten hebben waarbij ieder instrument op een apart spoor staat. Bijvoorbeeld een midi-bestand.

Er is geen programma voor consumenten om dergelijke bewerking te doen op mp3's. Door middel van filtering en soms fase uitdoving is het mogelijk om sommige instrumenten te dimmen maar in een ensemble is het bijna nooit mogelijk dit te doen zonder kwaliteitsverlies van de andere instrumenten. Er zijn onlangs wel FFT (fast fourier transfer) gebaseerde filterprogramma's die er vrij goed in slagen om bepaalde geluidsbronnen in een audio-opname eruit te filteren. Echter is dit niet makkelijk en niet goedkoop.

Met VirtualDJ kan dat maar werkt maar matig. Alleen met het project bestand (denk aan .flp voor FL Studio) kan je een bestand bewerken. Als je Een liedje van bijv. Seamless - One time (ft. Veela) zou willen bewerken moet je dat met dat project bestand doen met het juiste progamma (Normaal zit dat project standaard waneer je FL-Studio download). Dus nee, er bestaat geen progamma om mp3 direct te bewerken. Wat wel kan is met muziek bewerkings progamma (Mijn aanrader: FL-Studio gratis te downloaden) en het juiste bestand het lied kan bewerken.

Bronnen:
www.image-line.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100