Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Bestaat er een Nederlands radioprogramma van klassieke muziek met bijhorende uitleg over het verhaal van die compositie?

Alle klassieke muziek met uitleg over het verhaal.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Muziek
705

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Heel interessant is elke keer weer op zondagavond met Ernst Daniel Smid op radio 4. Die bespreekt elke week een opera. En bij Muziek aan tafel op radio 4 wordt ook veel aandacht aan componeren en composities gegeven. Van 18.00 tot 20.00
Verder is er in de middagen ook altijd met omroep Max, ook radio vier, aandacht aan composities. Voortaan rtadio vier aanzetten en je vangt altijd wel iets op.
Gaat het je echt om muziektechnische dingen als toonsoorten, harmonieleer en contrapunt etc, dan zijn er luistercursussen. Als je ergens rond Amsterdam woont gewoon in het Concertgebouw. Aanrader. Bij mijn weten kan je via NRC Handelsblad ook cursussen kopen met CD's met uitleg en muziekfragmenten. Er is dus heel veel te beleven en alles is even leuk.
Overigens heeft niet elk muziekstuk ook een verhaal. Er is heel veel muziek waar je zelf je fantasie moet aanzetten of het gewoon over je heen moet laten komen. Neem de 6e van Beethoven: als je oplet hoor je daar een beekje kabbelen en een koekkoek.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Radio 4 draait klassiek en vaak hebben ze gasten, zoals componisten en artiesten die uitleg geven.
Mss is dat wat
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding