Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

De Turkse muziektheorie verdeelt het octaaf in 53 delen. [1] Ter vergelijking: in de westerse muziek wordt het octaaf meestal in 12 'gelijke' stukjes verdeeld. De 53 stukjes worden ‘komma's’ (Turks: koma) genoemd. Een hele toon is bijvoorbeeld negen komma's, een halve toon vier komma's. Deze praktische en pragmatische benadering stelt de Turkse instrumentalisten in staat om belangrijke intervallen nagenoeg 'zuiver' (rein) te spelen. Een instrument is bijvoorbeeld de davul. Het is een membrafoon. Het is een tweevellige trom uit Turkije. De trom wordt over de schouder gehangen en aan beide kanten met een verschillende stok bespeeld. De davul is karakteristiek voor de Turkse volksmuziek.

Arabische muziek is anders, ook omdat er andere instrumenten en ritmes worden gebruikt. De muziekstijl is eenvoudig, maar bevat een beat waarop men kan dansen, die meestal uit een drummachine komt. Al-Jil een zeer populaire muziekstijl voor buikdansen. Al-Jil maakt net als andere muziek in Egypte vaak gebruik van instrumenten als de 'oud, qānūn, rabab, het rieten blaasinstrument de ney en de viool.

Uiteindelijk klinkt het dus heel verschillend, en komt ook van verschillende achtergronden. Hopelijk beantwoord dit je vraag een beetje.

http://www.culturebeats.nl/Mixtweb/Instr3.htm

http://www.culturebeats.nl/Mixtweb/Instr6.htm

http://nl.wikipedia.org/wiki/Stemming_en_notatie_in_de_Turkse_muziek

http://nl.wikipedia.org/wiki/Arabische_muziek

Toegevoegd na 1 minuut:
Oh, en het arabische buikdansen is natuurlijk ook anders, dan het turkse rondjes draaien met een hoedje op en lange jurk aan ;-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding