Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar kan ik het best mijn vinyl lp platen verkopen?

Ik heb gisteren erg veel Lp platen gevonden op zolder. Ik ga hier niks meer mee doen. Waar kan ik die het best verkopen waar mensen ook echt op gaan reageren en waar ik de eerlijkste en beste prijs er voor krijg?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Muziek
41.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

er zijn meerdere mogelijkheden, zoals op een vlooienmarkt of marktplaats, maar ik zou je aanraden om bijvoorbeeld een beurs te bezoeken voor liefhebbers
hieronder een paar links ter info.


13 en 14 april : http://www.recordplanet.nl/platenbeurs-2012.html
26 januari : http://www.platenkasten.nl/category/platenbeurzen/

meer info: http://platenbeurs.startbewijs.nl/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Wil je veel tijd (en ook wat geld) steken in de verkoop of wil je er snel van af?

Als je de lp’s snel wil verkopen, dan kan je naar een winkel gaan die tweedehands lp’s inkoopt en verkoopt. In veel (grote) steden zijn dit soort winkels wel te vinden. Ga er een paar langs en vraag wat men wil bieden, kies daarna de winkel met het hoogste bod.

Als je bereid bent om tijd (en mogelijk ook wat geld) te steken in de verkoop, kan je de lp’s natuurlijk verkopen via internet, via bijvoorbeeld http://www.marktplaats.nl, http://www.ebay.nl of http://www.speurders.nl, maar ook buiten internet om via beurzen of rommelmarkten. Het maken van advertenties voor websites kan veel tijd kosten. Bij beurzen en rommelmarkten moet je vaak betalen voor het huren van een kraam, dus het is afhankelijk van het aantal lp’s en je verkoopprijzen of je dan winst behaalt met de verkoop.
(Lees meer...)
Antoni
11 jaar geleden
Dat ligt er aan in welk genre de platen vallen.
Je kunt het beste informeren bij een platen boer, die nog in vinyl doet, of er nog platen bij zijn waar vraag naar is.
Over het algemeen mag je blij zijn als je€0,50 voor een LP krijgt, maar als je een collectors item in huis heb mag je soms wel rekenen op het 100 voudige.
Verkoop dus niet snel de hele bups klakkeloos in één keer.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Naast Ebay en Marktplaats kun je ook altijd in een keer je platen verkopen aan een opkoper. Ik heb zelf goede ervaringen met Jean Paul van Inboedel24.nl.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding