Hoe komen popartiesten aan de melodie van hun nummers?

Ze verzorgen zelf de vocals maar hoe komen ze aan de rest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn een paar mogelijkheden, en nog een onjuiste aanname in je vraag. Ze verzorgen namelijk niet altijd de teksten of zanglijnen, er zijn zat popartiesten die alles aangeleverd krijgen, ze werken met een of meerdere producers en songwriters (samen) en hoeven dan alleen nog maar in te zingen. Singer-songwriters/bandjes zullen gewoon een gitaar/piano/whatever pakken en wat improviseren of wat neuriën of gewoon een paar akkoorden opschrijven en kijken of het klinkt, daarna kijken of ze meezingen met die akkoorden of een andere melodie voor de zang kiezen. Digitale artiesten dus hip-hop/techno/house producers zullen alles met (virtuele) synthesizers inspelen en uitproberen, of gewoon een beat pakken in C en dat is het. Er zijn ook componisten die complete melodieën zo op kunnen kalken en het in hun hoofd horen, misschien het beste te vergelijken als neuriën zonder te neuriën.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=CfVbu7IpxYc

Die maken ze via een speciaal muziekprogramma. Daar kan je de beat maken en de melodie en al die andere dingen die erbij horen.. Een voorbeeld daarvan is fruity loops studio 10. Die is trouwens ook erg geliefd onder de dj's ~Mvg

Pop artiesten werken vaak vanuit een akkoordenschema, bij dit genre is dat schema vaak hetzelfde, denk aan de four-chord song. Er zijn een paar variaties op dit schema die het heel makkelijk maken om hierop te improviseren qua melodie. Soms hebben ze al een tekst geschreven en proberen ze die ritmisch kloppend op het schema te leggen. Soms ontstaat de tekst in het improviseer gedeelte. De maatsoort van pop is vaak 4/4, die maatsoort kan op verschillende manieren worden onderverdeeld waardoor alsnog verschillend aanvoelende ritme's ontstaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100