Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan je dwarsfluit op je eigen spelen?

Hallo,
Ik heb doe al een paar jaar klarinet(5 jaar) dus muziekkennis genoeg. Maar ik wil graag dwarsfluit spelen. Maar kan ik het best aan de academie of gewoon thuis.
Met een fluit, een boek en grepentabel moet het toch lukken?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Muziek
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Heb je wel eens geprobeerd op een leeg flesje te blazen? Als het je op die manier lukt om een mooie toon te krijgen dan kan jij zeker ook dwarsfluit leren spelen. Precies zoals je zegt, met een fluit, een boek (bijvoorbeeld "A tune a day" van Paul Herfurth), en een grepentabel (ook online te vinden, bijvoorbeeld http://www.harmonieexcelsior.nl/instrumenten/docs/fluit.pdf) gaat dat vast wel lukken!
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Oh dank je wel, bedankt voor de nuttige informatie.

Andere antwoorden (1)

Het moeilijkste is om er geluid uit te krijgen, maar weer makkelijker dan bij een klarinet; je moet over het gat blazen i.h.a. Voor de rest is het het principe van een pijp met gaten erin (zelfde als klarinet).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Ah ok, dus thuis beginnen kan geen enkel probleem zijn buiten het blazen.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Nee, dat moet je even op YouTube bekijken (of een half uurtje hulp vragen van iemand die het wel kan): http://www.youtube.com/watch?v=4rWod9erODY

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding