Wat is goede geluidisolatie voor onder een drumstel?

De vloer tussen 1e en begane grond is van hout. De drum dreunt dus flink door. Hoe kan je zorgen dat het geluid niet van boven naar beneden komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Verhoginkje maken op 4 pootjes, dan vermijdt je contactgeluid. Daartussen een of meerdere oude matrassen doen.

Je hebt geluiddempend materiaal wat je gewoon bij de Gamma, Fixet, Praxis etc kunt kopen. Het lijkt op glaswol met pinten ertussen. (bv. rockwool =merk) De ellende is, dat je dan een eigenlijk een heel nieuwe vloer bovenop je hout-vloer moet leggen. Het kost dus best een hoop energie. Maar is het wel waard. Succes

dikke kurktegels isoleren goed bedek de vloer er goed mee.

contact geluid verminderen, je zou dikke rubber tegels kunnen gebruiken (voor op een plat dak), hier weer een plaat hout / vlonder o.i.d. op kunnen leggen. succes, nussie.

Je kunt een vehoging maken op je kamer, door een paar houten pallets te gebruiken, die te vullen met glaswol en te bedekken met tapijt en daaroverheen weer een vloerkleed te leggen. Zo werd het bij de oefenruimte waar ik veel kwam gedaan. Het beste kun je dan je muren ook nog bedekken met schuimrubber, glaswol en gipsplaten om het nog meer geluiddicht te maken, maar ik weet niet of je daar de mogelijkheden voor hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100