Wat kan je beter voor een studiomicrofoon gebruiken, een popfilter of een windscherm?

Een cirkelvormig filter voor je microfoon, of een hoes over de microfoon heen. Zo'n popfilter is veel duurder dan een windhoes, maar ik snap niet waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat ligt aan je microfoon dynamische microfoon heeft geen van 2en nodig (in de studio). een condensator mic heeft een popfilter nodig. korte uitleg "Een plopkap is een benaming voor een kapje dat over een microfoon geschoven wordt om het zogeheten 'ploppen' (ten gevolge van plosieven als 'p' en 'b') tegen te gaan. Ook dient het ter voorkoming van het binnendringen van vuil en speeksel in de microfoon. Plopkappen worden meestal gemaakt van schuimrubber, maar vroeger werden ook linnen doekjes gebruikt. Condensatormicrofoons hebben over het algemeen meer last van 'ploppen' dan dynamische microfoons. In opnamestudio's wordt in plaats van een plopkap vaak een plopscherm (pop screen), een stukje stof dat met een zwanenhalssysteem tussen de microfoon en de geluidsbron wordt geplaatst. Plopkappen worden ook vaak voorzien van reclameopdrukken of stationsnamen zoals regelmatig te zien is in het journaal." http://nl.wikipedia.org/wiki/Plopkap heel duur hoeft het trouwens niet te zijn zie http://www.feedbackmusic.com/advancedsearchresults.aspx?q=popfilter

Popfilter bestaat doorgaans uit nylon. Dat houd de windklanken tegen (p's, b's, etc). Helaas vervormd dit ook het geluid. Popkap houd dit ook tegen, maar vervormt nog meer, omdat het van schuimrubber is gemaakt. Het is handig voor reclame opdruk en erg mobiel, maar voor in een studio ongeschikt. Of je moet juist voor die vervorming/filtering gaan. Ook heeft bv SE electronics een popfilter gemaakt van metaal. Ze claimen dat de vervorming minimaal is, maar nog steeds de windklanken tegen houdt! Ik zou zeggen, ga het eens proberen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100