Tegelijk live op radio én tv. Wie wordt er bedot: luisteraar of kijker?

Donderdagavond kwart over elf: Max van Wezel begint op Radio 1 een interview met Edith Rinalda, over haar overleden echtgenoot Simon Vinkenoog.
Ik dacht: "Hee, die komt toch ook bij Pauw en Witteman?". En ja hoor, tegelijkertijd zat ze op Nederland 1 hetzelfde verhaal te vertellen.
Allebei "live" programma's.......
Wie is er die avond een beetje voor de gek gehouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gisteravond heb ik de uitzending van P&W met Edith Ringnalda bekeken en Witteman gaf in de uitzending aan dat hun programma niet live is; de gesprekken waren opgenomen. :) Vraagstuk opgelost!

De kijker en de luisteraar worden altijd voor de gek gehouden, maar niet altijd valt er bewijs aan te leveren dat het ook zo werkelijk is... Hier een van die zeldzame momenten dat het aangetoond kan worden... Het is veel makkelijker een luisteraar voor de gek te houden dan een kijker... Dus de luisteraar is hier ook meer voor de gek gehouden van de kijker...

Er is ook nog iets als 'live opgenomen'. Ik weet niet of dit bij een van deze programma's gebeurd is. Maar het komt erop neer dat er dan in 1 take wordt opgenomen en niet achteraf nog in gesneden wordt. Dus live betekend niet altijd 'gebeurd nu'

van Pauw en Witteman weet ik dat het altijd live is, dus ik denk dan toch dat je bij Radio 1 voor de gek wordt gehouden. Wellicht is het programma live (Met het ook op morgen heet het denk ik) maar dat interview van te voren opgenomen.

Pauw & Witteman is live. In het radioprogramma "Met het oog op morgen" worden vaak programma-onderdelen van te voren opgenomen, zoals ook gebeurt is met dit interview. Bij dit radioprogramma komt het vaak voor dat presentator en gast niet in dezelfde studio zitten. Soms zit de gast dan in een studio van b.v. een regionale omroep.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100