Wat is het verschil tussen een normale Franse Hoorn en een Waldhoorn?

We hebben bij de muziekvereniging de mogelijkheid om tweedehands instrumenten over te nemen. Er staat een Hoorn van het merk Artist bij en een Waldhoorn van Hoyer.
Maar wat is nou het verschil tussen een waldhoorn en een hoorn want als ik op google kijk zie ik vrijwel dezelfde foto's verschijnen. Of is de stemming tussen beide instrumenten verschillend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waldhoorn is een ander woord voor Franse hoorn. De term Franse hoorn is eigenlijk onjuist, omdat het een verkeerd overgenomen vertaling is (deze benaming is uitgevonden in Engeland tijdens de 19de eeuw omdat toen de meeste orkesthoorns uit Frankrijk geïmporteerd werden, en om ze te onderscheiden van de jachthoorn). In Nederland en Duitsland wordt altijd gesproken van waldhoorn. Er zitten dus geen verschillen tussen.

Bronnen:
http://www.hoorn.be

geen dit is de duitse wiki van de waldhoorn http://de.wikipedia.org/wiki/Waldhorn verander je de taal in ndederlands krijg je http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoorn_(muziekinstrument) dus een andere naam voor hetzelfde instrument

In principe zijn het dezelfde instrumenten, tenzij er een zogeheten dubbele hoorn bij zit. Voor de aanschaf van een dergelijk instrument, zeker 2e hands, zou ik iemand meenemen/vragen die er verstand van heeft, bijvoorbeeld een muziekleraar, die jullie ongetwijfeld voor de leerlingen hebben. Soms lijkt het ene instrument beter terwijl het andere beter is. Kijk ook goed voor wie het instrument bedoelt is, wil je dat er leerlingen op gaan spelen, neem dan een iets robuuster instrument, is het bedoelt voor de hoornist in het orkest dan kun je ook een instrument welke cilinders welke voorzien zijn van koord nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100