zijn er nederlands talige rappers die ook beroemd zijn in het buitenland?

Zijn er nederlans talige rappers die ook beroemd zijn in het buitenland

Weet jij het antwoord?

/2500

Kraantje pappie treed regelmatig op in belgië weet ik. Namen zoals sef en Gers Pardoel zijn daar ook bekend. Wiz Khalifa heeft ooit getweet dat hij in zijn privéjet naar het nummer 'de leven' van sef luisterde. Nederlandstalige rappers zijn dus wel terdege bekend in het buitenland!

Wel veel Nederlandse Dj's, maar geen rappers. Er zijn wel Nederlandse rappers die bekend zijn in het buitenland maar ze rappen dan in het Engels..

VEEL Nederlandse rappers hebben in de jaren met GROTE RAPPERS uit onder andere AMERIKA gewerkt. Hier een paar van de rappers die grote dingen hebben bereikt: Cilvaringz Kwam in 1997 in aanraking met de Wu-Tang Clan en is later lid geworden van de Wu-Tang Killa Beez. Hij is de enige Nederlander die lid is van de Wu-Tang Clan. Hij heeft gewerkt met onder andere: RZA, Raekwon, Ghostface Killah, Method Man, Masta Killa, Killah Priest, GZA, Killarmy, Pharrell Williams & Ne-Yo. Mr Probz Heeft gewerkt met onder andere Joe Budden, The Game, Royce Da 5'9", Joell Ortiz en Killah Priest. E-Life Heeft een tournee gedaan met Ice Cube. Kempi Kempi heeft in 2009 een remix gemaakt van het nummer Revolutie samen met de Outlawz (rappers: E.D.I. Mean en Young Noble), de oude groep van 2pac. Verder maakte hij ook een nummer met Layzie Bone (van Bone Thugs-N-Harmony) genaamd; The Light. Brainpower Brainpower heeft in 2002 een mixtape samen met Nas gemaakt van het liedje One Mic van Nas, het nummer werd uitgebracht in België en Nederland maar werd niet zo een grote hit. Toegevoegd na 1 minuut: Ze rappen dus in het Engels, en spreken zelf Nederlands als moedertaal, dus in die zin zijn het Nederlandstalige rappers.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederhop#Connecties

ja gino pietermaai met doe de 360

Ja, Gers Pardoel is een keer op japans tv gekomen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100