Wie kan mij meer vertellen over dit liedje?

Op de Floriade was het Middeleeuws Themaweekend. Hier liep een gezelschap van vier muzikanten rond, drie mannen en een vrouw, die o.a. draailier, harp, bouzouki en doedelzak speelden en hierbij meerstemmig zongen in middeleeuwse stijl. Zij zongen hierbij voor een jonge vrouw met een baby op haar arm een liedje waarin de tekst voorkwam: 'Waarom ween je mijn dochtertje'.
Ik vond dit een prachtig nummer. Op liederenbank.nl heb ik minimale informatie gevonden hierover, ik weet i.i.g. dat het 'De Treurende' heet. Komt dit iemand bekend voor? Weet iemand wie dit muziekgezelschap was? Heeft iemand er verder bladmuziek of meer tekst of een muziekfile van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vermoedelijk heb je het middeleeuwse muziekgezelschap "Wronghel en Wei" gehoord. Zie http://www.wronghelenwei.nl/ Toegevoegd na 26 minuten: De bladmuziek van het lied is te vinden in het boek "Chansons populaires des Provinces Belge", en dat staat in z'n geheel op internet. Zie http://ia600300.us.archive.org/19/items/chansonspopulair01clos/chansonspopulair01clos.pdf en dan op bladzijde 109. Toegevoegd na 13 uur: Het is een Vlaams volkslied, en het lijkt erop dat het alleen door Kadril op geluidsdrager is gezet, dat was in 1986. De titels waarop je de uitvoering kunt vinden zijn: All the best (2001) CD album, 26 tracks Alea, Wild Boar Music (België) WBM 21029 Kadril (1986) CD album, 12 tracks Alea (België) 21002 Kadril (1986) Vinyl LP album, 12 tracks Cirkel (België) CP 320

Bronnen:
http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/middel...
http://www.muziekarchief.be/trackdetails.p...

Het schijnt van 'Kadril' te zijn en het heet idd 'De Treurende'. Hier kun je 30 seconden beluisteren, maar het zal vast nog wel verder op internet te vinden zijn of wellicht ergens te bestellen. http://www.myspace.com/kadril/music/songs/de-treurende-84676389 Toegevoegd na 9 minuten: Als je iTunes hebt, kun je 'm daarin ook beluisteren. Hij is daar tevens te koop voor 99 cent. Toegevoegd na 18 minuten: Op pagina 18 van het volgende bestand vind je wellicht dat wat je zoekt. http://tournealaube.free.fr/IMG/pdf/b_tala_corndefile.pdf

Het zou ook 'Datura' kunnen zijn. Er zijn tegenwoordig trouwens aardig wat gezelschappen die middeleeuwse muziek maken, en ook steeds meer festivals waar ze hun kunsten ten gehore brengen.

Bronnen:
http://www.artika.nl/startdatura.html

Zou het misschien wannes van der velde kunnen zijn. In het Antwerps Waarom schriede mijn dochtertje. Ik meen uit 1966

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100