Jaren geleden hoorde ik op radio 1 of 2 het liedje "van het kastje naar de muur". Wie kan mij vertellen wie de artiest is van dit nummer?

Bevatte ongeveer de volgende tekst:

Dan moet je linksaf, trapje op, 2e gang en dan rechtdoor.
3e deur, dan loket 4, en als daar dan soms niemand zit, komt u maar weer naar hier.

Vraag is hier eerder gesteld door Ben, maar daar stond niet het antwoord bij wat ik zocht. Het is dus ook niet Juul Kabas bijvoorbeeld.

Hoop dat iemand mij hiermee kan helpen.
Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het een liedje is van Sjra Puts. De uit het Limburgs vertaalde tekst is: Van het kastje naar de muur. Ja, dan moet je zoiets hebben als een vergunning of rijbewijs. En dan denk je: “Dat haal ik even.” Nou maak je echt maar niks wijs. Je wordt gestuurd van het kastje, via het loketje, naar de muur En als je daar bent aangeland, heb je pech want dan is het 5 uur. Links af, trapje op, 3e gang en dan rechtdoor, 6e deur dan loket vier. En als daar niemand is, dan komt u maar weer naar hier. “Wilt u zo’n formulier? Nee nee, dat gaat zomaar niet! U moet eerst maar eens bewijzen dat u wel geboren bent. Heeft u daar nog geen bewijs van, dan blijft ook dit papiertje leeg. Maar ik ben niet de beroerdste, kom ik wijs u wel de weg." U moet hier links af, trapje op.... “Goedendag meneer, ik had van u heel graag zo’n document, zo eentje van dat ik geboren ben.” “Oh, dat is dan 7 euro en 50 cent.” Maar voordat ik dat af kan geven, leer ik u wat de wet ons leert. Ik mag geen bewijs afgeven als u zich niet legitimeert.” “Uhh…legitimeren meneer? Waar doe ik dat dan mee?” “Met een paspoort of rijbewijs, meneer.” “Een paspoort? Een rijbewijs? Maar daar kom ik juist voor!” “Heeft u geen paspoort of rijbewijs?” “Nee meneer, dat zeg ik toch?” “Dan gaat u er eerst maar eentje halen!” “En waar moet ik dat dan gaan halen?” Links af, trapje op…… nog meer coupletten, maar 2500 woorden is max.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100