Ik wil naar een metalfestival gaan, maar als je jonger bent dan 16 moet er iemand van 18 (of ouder) mee, en mijn vader wil niet mee. Wat moet ik doen?

Hierbij gaat het om Fortarock in Nijmegen. Ik ben trouwens 15 jaar, en ken helaas geen andere metalliefhebbers, laat staan metalfans die 18 jaar zijn of ouder. Zomaar met een vreemde persoon meegaan zie ik ook niet zitten, maar ik heb zo erg op dat festival zitten uitkijken, maar ik voel de teleurstelling al omdat ik niet kan gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Balen man. Misschien kan je binnen komen met iemand boven de 18. (die je niet kent) ik weet dat het niet je voorkeur is, maar zodra je je polsbandje hebt ben je gewoon binnen en hoef je ook Niet meer met die persoon(18+) op te trekken. Het blijft natuurlijk wel riskant omdat de kans is dat je niet binnen komt.

Iemand meenemen die WEL 18+ is......... Toegevoegd na 1 minuut: Niemand in je vriendengroep? En anders familieleden? En anders moet je toch echt wachtten tot je wel 18 bent

"Toegangsleeftijd: De adviesleeftijd om naar FortaRock te gaan is vanaf 16 jaar. Als je jonger bent dan 16, moet je in gezelschap zijn van iemand ouder dan 18 jaar. Verder wordt het meenemen van baby’s en kinderen afgeraden, maar ze worden wel toegestaan. Wel moet ook voor baby’s en kinderen het volledige entreegeld betaald worden voor FortaRock." Je moet dus wachten tot je 16 bent of iemand regelen die wel mee wil. Misschien kan je via fora in contact komen met mensen (18+) die jouw "begeleider" willen zijn.

Wat ik niet goed begrijp is dat je niet met een vreemde mee wilt maar dat je dus kennelijk wel in je eentje naar zo'n festival toe wil (met alléén maar vreemden dus?). Ik zou inderdaad met andere bezoekers in contact proberen te komen die je wel mee willen nemen en waar je dan meteen wat contact mee hebt als je daar binnen bent. Vanuit mijn positie als ouder zou ik dat ook wel een prettige gedachte vinden, dat ik weet dat er eventueel mensen zijn die zich om je bekommeren. Ik hoop dat je zulke mensen kunt vinden. En zo ja: veel plezier dan!

Misschien wil je moeder wel mee?! Misschien vind die het wel leuk om te zien wat haar puber kind allemaal uitspookt. Anders toch nog even wat verder denken en zoeken. Tantes, ooms neven of nichten, vrienden of vriendinnen van vader of moeder die wel zin hebben in een feestje.

Neem je vader mee, betaal voor hem de entree en als jullie eenmaal binnen zijn gaat vader fijn weer naar huis, tv kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100