Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is Oh Happy Day rechtenvrij?

Ik ga een film maken binnenkort. Ik maak een versie op Oh Happy Day, is dit liedje rechtenvrij?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Muziek
906
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Ik heb net over de auteursrechten gelezen maar ik wist niet beter dat iemand 60 en niet 70 jaar dood moet zijn vanaf 1 jan. gerekend.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ja, het ziet er naar uit dat het nummer rechtenvrij is.

"Duur van auteursrecht
Auteursrecht eindigt pas na 70 jaar, te rekenen vanaf de eerste januari, volgende op het jaar waarin de maker is overleden. "
http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/22234/?pagkey=22234

Het nummer is oorspronkelijk geschreven door Philip Doddridge en deze man is overleden in 1751.

Rond het midden van de 19e eeuw is er een nieuwe melodie onder gezet en een nieuw refrein aan toegevoegd door Edward Francis Rimbault en ook deze meneer is al meer dan 70 jaar aan het hemelen (meer dan 100 zelfs al) .

http://en.wikipedia.org/wiki/Oh_Happy_Day
http://en.wikipedia.org/wiki/Philip_Doddridge
http://en.wikipedia.org/wiki/Edward_Francis_Rimbault
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Beste C4th, hartelijk dank voor je antwoord. Weet je ook of de versie "oh happy day" van Sister Act rechtenvrij is, of is dat ook een versie? Met vriendelijke groet.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dit weet ik niet zeker, maar gezien het feit dat het om een nummer gaat dat al auteursrechten vrij is, vermoed ik van wel. Misschien dat je het beste contact op kunt nemen met auteursrechten.nl "Deze website wordt beheerd door de Stichting Auteursrechtbelangen te Den Haag. Als u na het lezen van de informatie op onze website nog vragen heeft over auteursrecht, dan kunt u die mailen naar info@auteursrecht.nl Wij streven ernaar uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden! Rekent u op een termijn van ongeveer 10 werkdagen. Aan de beantwoording van uw vragen zijn geen kosten verbonden. " http://www.auteursrecht.nl/auteursrecht/22075/

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding