Wanneer en hoe wordt een liedje, song, muziekstuk, tune... tijdloos?

Bijv. Music van John Miles.. voor mij een nummer dat me nog altijd raakt..ook al heb ik het al vanaf mijn 16e in huis en al tientallen keren live gehoord..
Maar ook Child in Time van Deep Purple...een totaal ander nummer..of Stairways to Heaven van Led Zeppelin..
Wat maakt een dergelijk lied zo decennia overbruggend en voor welk nummer geldt dat bij jou?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Music..... mijn lijflied! Tja, wat maakt een song tijdloos. Ik denk dat dat een combinatie van factoren is. Een aansprekende tekst die in meerdere decennia passend is. Een muzikaal geheel wat naadloos aansluit op meerdere muziekstijlen/periodes. Elke periode in de tijd heeft een bepaalde stijl, als zo'n nummer qua stijl daar op een of andere manier in te passen is of niet te ver van af staat dan heeft het kans een tijdloos nummer te worden. Verder zal een stukje PR een rol spelen. Maar strikt genomen denk ik niet dat er een aanwijsbaar iets is waardoor een bepaald nummer tijdloos wordt. Als dat het geval zou zijn dan zouden de slimme platenbazen allang de 'formule' uitgeplozen hebben en zouden er alleen nog maar superhits gescored worden. Persoonlijk denk ik dus dat het eerder een stukje magie is wat nou net in dat ene nummer naar boven komt waardoor het tijdloos wordt.

Wat dit een evergreen maakt is mij niet helemaal duidelijk. Maar het is iets in de muziek dat alle generaties, of beter gezegd: De muziek die de opeenvolgende generaties raakt... Wat in mijn lijstje absoluut niet mag ontbreken is My Way van Franks Sinatra...

Jah, het klinkt zo mooi en leuk. Je wordt er opgelucht van als je er aan luisterd. Wat kan anders zjin? Het hangt ook een beetje van de smaak af wat voor muziek je luisterd... Ik luister ook wel eens muziek van 40 jaar oud. Zelfs met de orginele geluid die klinkt veel mooier...

Music was my first Love John Miles is mijn favoriet ,die bedoelde jij ook ?nummers die lang op nummer 1 hebben gestaan blijven tijdloos.Het zijn ook de herinneringen die het doen.

Wanneer de hype is overgewaaid en het lied beklijft jaar na jaar,dan is het een evergreen geworden!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100