Hoe kun je de tweede stem van een melodie vinden?

Hoe kun je de tweede stem van een melodie vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij eenvoudige melodieën kom je vaak al een heel eind door er een terts onder te gaan zitten.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=366zTb-2VbI...

Dat vind je door v.a. de melodie een kleine of grote terts hoger te gaan, soms ook lager.Heeft ook temaken met de toonaard waarin het stuk staat. Probeer het met de tertsen maar eens uit, en blijf goed luisteren dan hoor je zelf wel of het een kleine of grote terts moet zijn.Kan wel in verdere details treden, maar ik denk dat je er dan hele maal niet uit komt. Grote Terts is: 2 hele tonen omhoog, Kleine Terts is: 1 1/2 toon omhoog, of e.v.t omlaag. succes. laat wat van je horen.

Een goede tegenmelodie is niet een kwestie van een bestaande melodie transponeren (en zéker niet volgens slechts een vaste diatonische interval), maar een kwestie van een nieuwe melodie componeren. De noten hoeven daarbij niet eens qua tijd op het zelfde moment voor te komen. Zanger 1 kan een lange noot aanhouden terwijl zanger 2 tegelijkertijd daaronder een actiever lijntje zingt. Die eerder genoemde terts is hooguit één van de ingrediënten in de soep. Goede soep is zo veel meer!

Een makkelijke manier is het akkoordenschema strak spelen en al neuriend een ander lijntje bedenken. Maak een opname waarop je de basismelodie speelt of zingt, daarmee kun je makkelijk testen of het goed klinkt. Veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100