Betaald een discotheek/bar rechten aan Buma/Stemra? Zo ja hoeveel is dit en waarop is dit gebaseerd?

Als ze moeten betalen voor deze rechten (ga ik wel van uit), waarop is dit dan gebaseerd? Moeten ze bijhouden welke liedjes ze draaien of is dit een standaard bedrag per jaar/avond?

Bonusvraag: Hoe zit het met een mix? Dus 1 nummer waar verschillende liedjes in zitten verwerkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat doen ze. Een discotheek/bar valt onder de categorie Horeca amusementsmuziek t/m 30 openstellingen per jaar of meer dan 30 openstellingen (hoevaak het open is). In deze categorie betaal je per vierkante meter. Het maakt niets uit welke muziek er wordt gedraaid en of er een mix van allemaal artiesten is, het gaat puur om de vierkante meters. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.sena.nl/Gebruikers/Vergoedingen Als je hier onderin kijkt, moet je klikken op Horeca amusementsmuziek t/m 30 openstellingen of 30 > openstellingen, dan kan je een beetje de prijzen zien.

Bronnen:
Gewerkt als penningmeester in deze industrie.

Jazeker betaald een disco dit. Dit wordt geregeld ddor de Sena en Buma. De hoogte hangt af van de situatie, via de link kunt u meer informatie vinden.

Bronnen:
http://www.sena.nl/Gebruikers

Een discotheek/bar betaald inderdaad aan de Buma/Stemra. De hoogte hiervan hangt af van hoeveel personen er in de lokaliteit kunnen en van de openingstijden. Dus des te meer uren men open is, des te meer je moet betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100