Wat betekent "The song is pitched" ?

Toegevoegd na 5 minuten:
Ik plaatste bij een liedje op youtube: 'Too bad the song is only 2:48' , want het is een leuk liedje maar zo kort. En de uploader van die video stuurt terug: 'That's because the song is pitched'

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, de pitch is een verhoging of verlaging van de toon door de snelheid van het nummer te manipuleren. In dit geval begrijp ik dat het nummer korter is dan het origineel en dus wordt hij sneller en hoger afgespeeld. Met een smurfen stemmetje zeg maar in het extreme geval. Op platenspelers had je die functie vroeger ook. Dat was handig als je zelf mee wilde spelen op je gitaar. Dan hoef je niet speciaal je gitaar te stemmen op de plaat. Maar stem je de plaat op je gitaar door het nummer iets sneller (pitch +) of langzamer (pitch -) te draaien.

Het liedje is overdreven

waarschijnlijk dat het liedje versnelt of vertraagd is waardoor het liedje hoger of juist een lagere toon hoogte krijgt

Ik denk dat dit hier betekent: het liedje is overgenomen (gejat) van bijv YouTube. http://www.google.com/support/forum/p/youtube/thread?tid=61068b11ab6c3cb6&hl=en Toegevoegd na 2 minuten: dus een "nette" manier. Je zegt dat het niet van jezelf is maar ook niet van wie het oorspronkelijk wel is; je omzeilt dan de auteursrechten zonder echt heel fout te zijn. Toegevoegd na 1 uur: oke, dan is het liedje idd versneld afgespeeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100