Moet je eigenlijk als dj goed kunnen zingen?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik vraag me eigenlijk wel af of je als dj echt goed moet zingen of dat ze hun eigen stem weer mixen ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is niet nodig. Een DJ draait platen aan elkaar, een produceren maakt nummers en een MC 'vermaakt' het publiek tijdens een optreden van een DJ. Ik merk dat heel veel mensen hier het verschil niet begrijpen tussen een DJ en een produceren. Voor een radio-DJ is het daarentegen wel handig om een goede 'praatstem' te hebben. Toegevoegd na 1 minuut: En met 'hier' bedoel ik op de gehele GV-site, niet in deze specifieke vraag.

Nee. Er zijn genoeg dj's die alleen de muziek maken, en andere zangers/zangeressen de tekst laten zingen. Ook kun je natuurlijk instrumentale nummers maken.

Om een goede DJ te zijn in het geen vereiste om goed te kunnen zingen.

een dj is zoals je zegt het woord disk jockey iemand dis met disk s speelt niet zingt maar enkel plaatjes of songs in elkaar mixt

nee een dj die constant zelf meezingt is best irritant maar een goede stem is wel belangrijk

Er zijn DJ die op feesten gebruik maken van een MC, deze roept/rapt/toast wat door de platen. Grote DJ/producers die een plaat hebben gemaakt met een zangeres laten die wel eens live zingen. Een DJ die zelf zingt heb ik nog nooit gezien en het is dus geen vereiste. Producers huren altijd een zangeres in om zo een plaat te maken in de studio.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100