Welke deel van een liedje is dit? of is het speciaal gemaakt?

http://www.superstar.eu/index.php/commercial-article.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier kun je een 2 minuten-versie horen: http://www.superstar.eu/index.php/making-of.html Alles wijst erop, dat het hier om speciaal voor de commercial gecomponeerde muziek gaat. Er is ook helemaal geen tekst. Maar belangrijker is, dat een zelfstandige compositie een spanningsopbouw moet hebben. (anders koopt niemand dat). Zo'n opbouw gaat altijd van minder naar meer, van simpel naar meer gecompliceerd, of van klein naar groot. Wat je hier hoort is precies tegenovergestelde. De componist verschiet al zijn kruit in de eerste 30 - 40 seconden, en dan is hij uitgepraat. Hij herhaalt alleen nog maar. Rond 1 minuut 20 sec, wordt het ronduit saai. Overigens vind ik die vondsten in het begin wel schitterend, en hier is m.i. wel degelijk een vakman aan het werk geweest. Het enorme aantal herhalingen van het "deuntje", (ik schat zo'n 60 keer) maakt deze compositie ook ongeschikt voor een zelfstandig nummer. Typisch gebruiksmuziek dus, en helemaal afgestemd op deze commercial. Muziek voor reclame heeft een spanningsophouw helemaal niet nodig, en herhalingen zijn ook geen enkel punt. Het gaat om de sfeer die weergegeven wordt, en ik denk dat dat heel goed is gelukt.

Dit is zeer waarschijnlijk geen sample van een bestaand nummer. Het wordt althans niet herkent door soundhound of shazaam

Ik heb even gekeken naar commercials die "superstar" in het verleden heeft gemaakt. Deze tracks zijn allemaal thuis te brengen en voor het gewone prubliek verkrijgbaar in muziek webshops (officiële releases) Alleen de track onder de nieuwe commercial kan ik niet thuis brengen of ergens terug vinden. Dit ligt vermoedelijk aan het feit dat hier sprake is van hagel nieuwe muziek en wij dit nog niet kennen omdat er mogelijk sprake is van het exclusief gebruik totdat deze track officieel gereleased wordt. Toegevoegd na 6 minuten: je zult dus waarschijnlijk nog een maand of 2 moeten wachten voordat een dergelijk programma als soundhound het oppikt en je de tracktitel verklapt :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100