Waar moet ik naar kijken bij kopen van een elektrische gitaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je budget en wat daarin mogenlijk is. op marktplaats heb je meer waar voor je geld op een instap gitaar kan dat 50-200 euro schelen. een gitaar die bij je muzikale interesse past vinden is ook belangrijk. als je fan bent van jimmy page is een les paul niet perse de gitaar voor jou puur omdat jimmy page er op speelt. er zijn 3 erg bekende modellen te weten: het les paul model (origineel van gibson) en de stratocaster en de telecaster (origineel van fender) er zijn nog 100 anderen modellen maar voor het overzicht hou ik het even bij deze drie van de genoemde modellen is het orginele merk voor een beginner te duur. de merken fender en gibson maken zelf goedkopere uitgaven van deze modellen. maar andere merken doen dat ook en vaak goedkoper en beter. MI een intresant merk: london city, een (inmiddels failiet ) merk dat goeie kopien maakte van de stratocaster en telecaster. de comet (telecater kopie) http://www.youtube.com/watch?v=DMUlHxFl1Cs&feature=related de spitfire (stratocaster kopie) http://www.youtube.com/watch?v=oVtfRuHLjZM&feature=relmfu dakota (les paul kopie) http://www.youtube.com/watch?v=KXTzL8Biauk&feature=relmfu verder een vorig antwoord aangaande verschil in geluid http://www.goeievraag.nl/vraag/betere-gitaren-ken-kopen-elektrisch.180810 verder is een goede versteker erg belangrijk. het hangt van je budget af wat kwalititief het meest waar voor je geld is. de session versterkers uit de jaren 80 (150-200 euro op marktplaats) zijn bijv erg intressant. zo ook de modeling versterkers van vox.

Dat ligt er helemaal aan wat je ermee wilt doen. Wat is je budget, ben je beginner, hoevaak ga je spelen, wat voor versterker heb je, welke sound wil je, wat voor nummers ga je spelen, welke kleur vind je mooi, hoe ligt de gitaar in de hand. Het beste kun je naar de winkel gaan en bovenstaande eisen meenemen. de mensen in de gitaarwinkel of muziekwinkel kunnen je het beste helpen. Mocht je in de buurt van Rotterdam komen, dan kan ik je Feedback aanraden. maar iedere andere muziekwinkel is hierin gespecialiseerd.

Als je in een muziek winkel bent neem dan ook de tijd om er een aantal te bespelen zodat je weet hoe die gitaar in je hand ligt en wat de klank is. Bij de ene gitaar liggen de snaren wat hoger dan bij de andere. Dit kunnen ze eventueel ook wel wat afstellen. Kijk ook of de gitaarhals recht is. En dat de tonen in de fretten duidelijk klinken en niet doodslaan. ( vastlopen) voor de rest is het echt een kwestie van persoonlijke smaak. Veel speel plezier

Hierboven zijn al goede tips gegeven. Er blijft een punt waar je zeker de ervaring van de vakman voor nodig hebt (of je moet op het net naar ervaringen zoeken) en dat is de houdbaarheid van het houtwerk, vooral van de hals. Als de hals niet van het goede hout is gemaakt kan hij na verloop van tijd gaan krom trekken. Goede gitaren hebben altijd een stang in de hals waarmee je krom trekken kunt tegengaan door aan een stelmoer te draaien. Soms werkt het hout echter draaiend (de hals tordeert) en op een wokkel valt niet meer te spelen. Let niet te veel op het uiterlijk; met een gitaar die lekker klinkt en lekker speelt word je vanzelf goede vriendjes.

Ik weet niet of Amsterdam makkelijk te bereiken is voor je maar ik ken wel een hele goede zaak in de Pijp. Zeer vriendelijke en behulpzame mensen die alle tijd voor je nemen.

Bronnen:
http://www.deplug.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100