Wie heeft muziek(instrumenten) bedacht?

Wie heeft muziek bedacht? Of waar komt het vandaan? Waar is voor het eerst muziek waargenomen waarvan wij (mensen) weten dat dit zo zou kunnen zijn (aan de hand van plaatjes of documentaties)? Opzich zou klappen in de handen , stampen op de grond of zingen als muziek worden gezien, maar ik ben ook erg benieuwd hoe dit met instrumenten tot stand is gekomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Muziek is al heel lang een trouwe bondgenoot van de mens en is misschien al zo oud als de spraak. Mensen zongen bij feesten en bij rouw, maar ook bij werkzaamheden; zelfs nu nog worden in afgelegen streken eenvoudige liedjes gezongen door mensen die veerponten over brede rivieren trekken zodat ze allen in de maat kunnen lopen en trekken. De mens is creatief en hij heeft volgens mij zo ongeveer alles in zijn omgeving uitgeprobeerd om er muziek mee te maken; het schudden van vruchten met zaadjes die rammelden, het slaan op holle boomstammen (later bespannen met dierenhuid), het als trompet aanblazen van sommige schelpen, of over holle rietstengels als fluiten, het blazen op grassen, eerst in de kom van de handen en later op een holle buis en met riet als voorloper van de hobo of klarinet, het tokkelen op het koord van de pijl en boog waar later de snaarinstrumenten uit zijn ontstaan. Kortom men heeft bijna alles geprobeerd met een breed scala van instrumenten tot gevolg.

In de oertijd sloegen ze tijdens feesten al op trommels met ritme. Dit werd steeds meer uitgebreid ( ze sneden ook al fluitjes )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100