Hier in de buurt hoor ik hard muziek, mogen ze dat nu wel doen?

Ik hoor echt heel hard muziek, mogen ze dat wel?
Wat moet ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een festival of een feestje? Je zou de politie kunnen bellen 0800 8844

nee na tienen mag je geen geluidsoverlast veroorzaken, bel de politie

Als het een vriendelijke buur(t) is even me iemand er lang lopen om te vragen of het wat zachter mag. En anders politie zonder spoed.

Of je gunt mensen een keertje een feestje als het eenmalig is.

Officieel mag het niet, maar op zaterdagavond worden er toch soms feestjes gehouden. Om 11u zou ik daar nog niets aan doen, als het om 3 uur nog is is het een ander verhaal, maar gun elkaar een keer een feestje

je woont toevallig in de buurt van hoofddorp? Dan is het misteryland. Da's een keer per jaar. Je kan gewoon 0800-tuig bellen, dan hoor je of er ontheffing is aangevraagd of dat het strafbaar is en men even gaat kijken. Slaap desondanks lekker!

Officieel mag men na 10 uur 's avonds geen lawaai meer maken maar ik zou er niets aan doen, gewoon accepteren dat het een keertje voorkomt. De buren zullen van jou ook weleens last hebben.

Doe oordopjes in. Politie heeft betere dingen te doen.

Officieel mag je zelfs helemaal geen overlast veroorzaken, maar in de praktijk moeten we in een drukke leefomgeving ook wat van elkaar tolereren, dus een beetje normale geluiden of een keertje muziek, dat mag. In de meeste gemeentes echter is het wel gebruikelijk dat je na 10 uur 's avonds stil bent. Maar zelfs dan is een incidenteel feestje niet te vermijden, en zul je wel eens een avond met oordopjes moeten slapen of het raam dicht doen. Dat hoort er bij, en hoeft - hoewel storend- ook niet echt een probleem te zijn. Anders wordt het wanneer steeds dezelfde mensen op steeds dezelfde onmogelijke tijden ontzettend veel herrie maken. Dan is het moment aangebroken inderdaad eens het gesprek aan te gaan, en mocht dat niet werken, de politie er bij te halen. In mijn ervaring echter heeft dat zo weinig zin, dat het in sommige gevallen verstandiger is te kijken of je niet een rustigere woonomgeving kunt vinden. Maar dat is wel een erg drastische maatregel - hoewel ik blij ben dat ik hem toch getroffen heb. Ik hoop voor je dat het om incidentele overlast gaat, en mocht je toch per se willen slapen, dan adviseer ik je goede oordopjes en eventueel de ventilator of een andere eentonige geluidsbron aan te zetten. En niet vergeten morgenochtend stipt zeven uur te beginnen met grasmaaien, de heg elektrisch snoeien of die gaatjes boren waar je al maanden tegenaan zit te hikken ;-)

Tien uur is in principe inderdaad de limiet, maar... als het dag in dag uit door gaat en je er veel last van hebt, dan is dat ook strafbaar. Lastige is wel... dat het aangetoond moet worden en het liefst met zoveel mensen. Dat kan inhouden dat je een logboekje moet gaan bijhouden wanneer, hoe lang en hoe hard de muziek ongeveer staat. M'n buurman, die aan het eind van de straat nog te horen was en zelf maar op de 10 uur regel bleef hameren en vond dat de hele buurt z'n ramen maar moest sluiten hebben we er uiteindelijk mee stil gekregen.

Jup boa is afgelopen :(. Verder heb ik niks gehoord en ik woon in helmond tegen het kanaal aan in de eeuwsels

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100