Waar zitten bepaalde noten op een gitaar?

Ik wil via internet gitaar leren spelen, alleen ik kan nergens precies vinden hoede noten nou gespeeld worden. Is er misschien iemand die dit weet of een goede site weet waar ik dit kan leren? Alvast bedankt ;)

Toegevoegd na 47 minuten:
Geen electrische, maar een basgitaar ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij deze een link naar een Nederlandse gitaarles site succes http://www.joice.dds.nl/indexned.html Dit is wat je vroeg toch?

Losse noten speel je op de gitaar door een losse snaar aan te slaan (van boven naar beneden E-A-D-G-B-E) en door de snaren achter de fretjes in te duwen. Achter welk fretje en op welke snaar is natuurlijk afhankelijk van welke noot je wil spelen. Elk fretje staat voor een halve toon. Stel: we nemen de G snaar, dan is ie los dus een g, als je je vinger achter eerste fretje heb je een gis, tweede fretje een a, derde ais/bes, vierde een b, vijfde een C etc. (Tussen de b en c zit maar halve toon) Echter speelt bijna niemand ooit losse, opzichzelfstaande noten op een gitaar maar eigenlijk altijd akkoorden. Die kun je bijvoorbeeld leren op www.ultimateguitar.nl (zoek naar een bekend liedje, en kies de akkoordenversie, niet de tab). Ga vervolgens met je muis op een akkoord staan en je ziet hoe je hem moet spelen. Ook YouTube kan een goede leermeester zijn. Succes!

ultimateguitar is een goeie site, maar kijk ook eens op youtube, b.v. http://www.youtube.com/watch?v=7dXUW2wBS3I Je kunt op youtube ook allerlei lessen volgen.

Losse noten worden wel degelijk gespeeld, klassieke stukken speel je meestal niet in akkoorden. Als je een basgitaar hebt, zijn de noten van de losse snaren (van boven naar beneden) E A D G (zoals de laagste 4 snaren van een 6-snaren gitaar. Verder is hierboven perfect uitgelegd dat je gewoon door je vingers over de fretten te schuiven verschillende noten kunt pakken, hoe verder op de hals, hoe hoger de noot. Toegevoegd na 45 seconden: En akkoorden spelen op een basgitaar lijkt me ook niet echt nodig..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100