hoe kan je zorgen dat je met een band op belangrijke feesten kan spelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eerst wat ervaring en (naams)bekendheid opdoen bij kleinere feesten. Zo gaan steeds meer mensen je kennen en kan je langzaamaan op steeds meer en grotere feesten optreden.

Oefenen zodat je blijft groeien. Speel hier en daar op onbelangrijke feesten om bekendheid te krijgen.

Ja je zal eerst genoegen moeten nemen met kleine feesten, indien een klein zaaltje uitverkocht is, geeft dat als het goed is de voldoening , en naamsbekekenheid die je nodig heb om te groeien. Andersom kan het verwachtingspatroon je juist nekken. Gewoon goed worden dus, dan word je vanzelf gevonden. Een automerk als Porsche is ook niet op zoek naar klanten. Maar word gevonden.

Of je moet zo bekend zijn, dat ze je bellen, of je moet gewoon naar de organisatie bellen en vragen of zij nog plek voor jullie hebben. Gewoon brutaal zijn. Zo is het met mijn band ook een paar keer gelukt, gewoon bellen en vragen of het kan/mag.

zoek een goed bureau op die niet teveel van je gage in beslag neemt via google is er genoeg te vinden kijk maar naar managements bureaus voor muziekanten je hoeft niet beroend te zijn om daarin te schrijven

Contacten zijn alles. Ga naar concerten van lokale bands, bezoek feesten en vertel iedereen over je band en dat je zoekt naar gelegenheden om te spelen. Speel in het voor programma van andere bands. Zo word je bekend in de scene, als veel mensen in het bandwereldje je kennen, is de kans veel groter dat je voor belangrijke optredens wordt gevraagd. Ook moet je er gewoon een beetje om zeuren. Neem contact op met iedere zaal in de buurt, als je er veel vraagt, zijn er altijd wel een paar die ja zeggen. Pak iedere kans die je krijgen kan en laat je niet ontmoedigen door shows voor anderhalve paardenkop of publiek dat je band duidelijk slecht vindt, dat hebben we allemaal meegemaakt en hoort erbij. Wat belangrijk is, is een opname. Met een opname is het veel makkelijker om een optreden op een boeiende gelegenheid te regelen, op 'belangrijke feesten' staat er meestal geld op het spel, organisatoren weten dan graag waar ze aan toe zijn. In één zin: het gaat om wie je kent, en of je iets tastbaars hebt.

Als je vind dat jou band de moeite waard is; zorg ervoor dat je betaald krijgt :) Niet voor consumpties; geld. Toegevoegd na 4 minuten: *niet voor consumpties spelen Netwerken is ook niet verkeerd, evenals het hebben van een eigen website. En bereid zijn om overal te spelen is handig. Wat heet trouwens belangrijk? Als je in een tent staat te spelen voor 2 mensen kunnen dat toevallig wel 2 juryleden van de RITS kunnen zijn. Laat in ieder geval zien dat je er bent voor de muziek, speel in iedere situatie de sterren van de hemel. Als je dat kunt, dan groei je (ook persoonlijk. Waarom voor geld? Dan neem je jezelf serieus, en zo nemen anderen jou serieus. In de muziekwereld wordt er ongelooflijk gemakkelijk misbruik gemaakt van bands die graag beroemd (of aardig gevonden) willen worden. 10 euro per bandlid is een gemiddelde prijs, gok ik - weet niet op wat voor niveau jullie spelen en hoe veel jullie nodig hebben per keer (brandstof, drinken, apparatuur). Vraag bij andere muzikanten, en kijk naar wat je al krijgt/uitgeeft

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100