Is er al, een goed, programma ontwikkeld wat audio of mp3 omzet naar Midi? zelf werk ik met Intelliscore maar ben er niet "kapot"van

Er zijn veel programma's die dus wel de Midi kunnen omzetten naar Audio, MP3 enz maar waarom is het zo moeilijk om dit naar Midi te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij omzetting van muziek naar MP3 heb je natuurlijk te maken met een enorme compressie, waarbij altijd iets van de kwaliteit verloren gaat (al is die tegenwoordig alleszins acceptabel te noemen). Terugzetten naar een ander (groter) formaat zoals MIDI, dat voor behoorlijke goede kwaliteit muziekweergave zorgt (mits van originele opname natuurlijk), gaat de hiaten niet meer opvullen natuurlijk, dus de muziek wordt er dan wellicht wel op meer media afspeelbaar van, maar niet meer rijker of voller. De decompressie kun je niet meer terugdraaien. Van een GIFje maak je ook nooit meer een echt mooie bitmap ; zoiets gebeurd bij muziek natuurlijk ook. Toegevoegd na 4 minuten: Kijkmaar eens wat er gebeurt als ik mijn sterk verkleinde avatar weer vergroot naar het originele (reeds sterk verkleinde) formaat : Iets dergelijks gebeurt er natuurlijk ook met muziek.

Ja, die bestaan. Voor de meeste converters moet je betalen, maar niet voor AVS-Audio-Converter. Bekijk ook even al de andere tools op de site, er zitten handige dingen tussen, zo hebben ze ook een (gratis) programma om youtube-filmpjes om te zeten naar MP3. Succes ermee!

Bronnen:
http://www.avs4you.com/AVS-Audio-Converter.aspx

Midi bevat informatie voor het aansturen van klankopwekkers, zoals synthesizers, samplers, drummodules, effectapparaten, geluidskaarten en allerlei andere apparaten die klanken genereren. Het bevat informatie over welke noot er gespeeld wordt (note on/off), hoe hard die moet klinken (velocity), naar welke klankopwekker die gaat (midikanaal 1 t/m 16) en allerlei instellingen die de klankopwekker moet weten wat betreft de instrumentkeuze en/of effecten(patches). Zie een midistroom dus gewoon als een heleboel aan/uit schakelaartjes. Het uiteindelijke geluid kun je behandelen als wav, en dus ook als mp3. Ik zie niet hoe een wav of mp3 ooit een stroom midigegevens zou kunnen opwekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100